Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας - Κίνας αναπτύσσονται όπως ακριβώς σχεδιάζαμε

Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας - Κίνας αναπτύσσονται όπως ακριβώς σχεδιάζαμε

Δύο μέρες πριν την επέτειο ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι σχέσεις ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση φαίνεται να γίνονται ολοένα και πιο τεταμένες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται μπροστά σε χιλιάδες Μοσχοβίτες, σε συναυλία για την αυριανή «Ημέρα Υπερασπιστή της Πατρίδας» στο Στάδιο Λουζνίκι.

Είναι η δεύτερη απάντηση του Πούτιν στην Δύση, δυο ημέρες μετά την προειδοποίηση Μπλίνκεν προς την Κίνα να μην προμηθεύσει με όπλα την Ρωσία.

Η πρώτη ήρθε με την συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον Κινέζο κορυφαίο διπλωμάτη Γουάνγκ Γι. Ρωσία και Κίνα εμφανίστηκαν ως ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Δύση.

«Οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας αναπτύσσονται όπως ακριβώς σχεδιάζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Όλα προχωρούν, αναπτύσσονται και φτάνουμε σε νέα ορόσημα», σχολίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με τον Ανώτατο Κινέζο Διπλωμάτη, Γουανγκ Γι, να απαντά: «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η συνολική στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας δεν στράφηκε ποτέ εναντίον τρίτου μέρους και σίγουρα δεν επηρεάζεται από παρεμβάσεις και προκλήσεις από τρίτους. Δεν θα μας νικήσει ο εξαναγκασμός και οι πιέσεις από τρίτους».

Αν και το Πεκίνο το αρνείται, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας αποκλειστικά στην Νίκη Λυμπεράκη, επανέλαβε την ανησυχία του.

«Παρακολουθούμε εδώ και καιρό πολύ προσεκτικά κι έθεσα αυτούς τους προβληματισμούς γιατί έχουμε τέτοια πληροφόρηση, ότι η Κίνα σκέφτεται να στείλει θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια».

Κηδεύουν τους νεκρούς 7 μήνες μετά

Σε δυο ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στο Χάρκοβο, μια θάλασσα από ουκρανικές σημαίες κυματίζουν στο νεκροταφείο.

Εκεί, η Νατάλια Χονχαρένκο κηδεύει τον γιο της Γεβγκένι. Μαχητή του τάγματος των Αζοφ κι έναν από τους τελευταίους μαχητές που βγήκαν τον Μάιο από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ και πιάστηκαν αιχμάλωτοι πολέμου από τους Ρώσους.

Η σορός του 27χρονου επέστρεψε τον Σεπτέμβριο στους δικούς του, στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα