Τουρκία: Η κόρη μου με κράτησε στη ζωή, μου έλεγε μπαμπά μην κλαις – Η συγκλονιστική ιστορία διασωθέντα

Τουρκία:  Η κόρη μου με κράτησε στη ζωή, μου έλεγε μπαμπά μην κλαις – Η συγκλονιστική ιστορία διασωθέντα

Η ιστορία του Αχμέτ Αγιάν ραγίζει καρδιές. Μπορεί ο ίδιος και η κόρη του να βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια, όμως η μητέρα της μικρής και ο αδερφός της δεν τα κατάφεραν. Είναι μεταξύ των περισσότερων από 45.000 νεκρών του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

«Η κόρη μου, μου έλεγε ‘μπαμπά μην κλαις, έρχονται να μας σώσουν’», δηλώνει ο Αχμέτ στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την τρομακτική εμπειρία που είχε με την κόρη του, όταν άρχισε να χάνει την ελπίδα του κάτω από τα ερείπια και το παιδί του προσπαθούσε να του δώσει δύναμη.

«Μείναμε θαμμένοι τέσσερις ημέρες όταν έπεσε το κτίριο. Η κόρη μου κρατήθηκε από το πόδι μου. Δοξάζω τον Θεό που δεν έπεσαν πέτρες πάνω της», εξιστορεί ο Αχμέτ. «Την τέταρτη ημέρα μου είπε ‘κοίτα μπαμπά είναι φως’, δεν το είδα στην αρχή και τότε άκουσα φωνές», προσθέτει, αναφέροντας ότι οι ελπίδες τους δεν χάθηκαν ποτέ.

Οι διασώστες τους εντόπισαν, τους προσέγγισαν και τους έβγαλαν από τα συντρίμμια ζωντανούς. Τώρα, θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή. Όμως, δυστυχώς, ο γιος του και η μητέρα των παιδιών του δεν τα κατάφεραν.

«Ο γιος μου ήταν ζωντανός για δύο μέρες αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι»

«Όταν έγινε ο σεισμός πήρα την κόρη μου και έτρεξα έξω. Πίσω έμεινε ο γιος μου και ο ανιψιός μου. Όλο το κτήριο έπεσε πάνω μας και μείναμε κάτω από τα χαλάσματα 4 μέρες. Λίγο τον άκουγα, της γυναίκας μου δεν την άκουσα καθόλου. Ο γιος μου ήταν ζωντανός για δύο μέρες αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι», δήλωσε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Η κόρη μου ήταν δίπλα μου. Όταν έπεσα εγώ, έπεσαν και μεγάλες πέτρες αλλά ευτυχώς στα πόδια μου. Πήρα αγκαλιά την κόρη μου για να ηρεμήσει και μετά επειδή πονούσα πολύ μου έλεγε πως όλα θα πάνε καλά και θα μας βοηθήσει ο θεός», πρόσθεσε για τη στιγμή που ήταν εγκλωβισμένοι.

«Μισή ώρα πριν από εμένα έβγαλαν την κόρη μου και εγώ περίμενα να με απεγκλωβίσουν. Όταν βγήκα, ρωτούσα που ήταν η κόρη μου, άρχισα να τρέχω σε όλες τις εγκαταστάσεις ώστε να τη βρω και τελικά με πήραν ένα τηλέφωνο και μου είπαν σε ποιο μέρος ήταν», τόνισε ο Αχμέτ Αγιάν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα