Τουρκία: Νεογέννητο έχασε όλη του την οικογένεια στα συντρίμμιακαι βρήκε αγκαλιά στους θείους του

Τουρκία: Νεογέννητο έχασε όλη του την οικογένεια στα συντρίμμιακαι βρήκε αγκαλιά στους θείους του

Πάνω από 46.000 είναι ο απολογισμός των νεκρών μέχρι τώρα από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Ακτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι, το νεογέννητο κοριτσάκι που είχε γεννηθεί κάτω από τα χαλάσματα στην Συρία και πλέον ζει ασφαλές στην αγκαλιά της αδελφής της μητέρας της που έσβησε φέροντας την στον κόσμο κάτω από το ισοπεδωμένο σπίτι της.

Η εικόνα του νεογέννητου μωρού να ανασύρεται γυμνό κάτω από τα συντρίμμια στην Συρία, στοιχειώνει.

Η μητέρα του Αφρά το γέννησε μέσα στα χαλάσματα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τώρα, η αδελφή της μαζί με τον σύζυγο της αποφάσισαν να υιοθετήσουν το μωρό. Θα το μεγαλώσουν με τον δικό τους γιο που γεννήθηκε τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Θα της δώσουν το όνομα της μητέρας της… Αφρά.

«Αυτό το κορίτσι σημαίνει τόσα πολλά για εμάς γιατί δεν έχει μείνει κανείς από την οικογένειά της εκτός από αυτό το μωρό. Θα είναι μια ανάμνηση για μένα, για τη θεία της και για όλους τους συγγενείς μας στο χωριό της μητέρας και του πατέρα της. Για ολόκληρο χωριό, όχι μόνο για μένα και τη θεία της», ανέφερε ο θείος του μωρού, Καλίλ Αλ Σαουάντι.

Παντού θάνατος, απόγνωση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Ο Ακίν πηγαίνει με την μπουλντόζα του από ισοπεδωμένο κτήριο σε ισοπεδωμένο κτήριο, στο Καχραμανμαράς. Ψάχνει ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα. Ελπίζει να μπορέσει να παραδώσει σε όσες περισσότερες οικογένειες μπορεί, τις σορούς των δικών τους ανθρώπων.

«Όταν ψάχνουμε για πτώματα κάτω από τα ερείπια ενθουσιαζόμαστε. Προσευχόμαστε γι’ αυτό. Θα προσευχόσασταν να βρείτε ένα νεκρό; Το κάνουμε. Γιατί; Απλά για να παραδώσουμε τη σορό στην οικογένεια», είπε ο χειριστής μπουλντόζας, Ακίν Μποσκούρτ.

Πάνω από 46 χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο κάτω από τα ερείπια σε Τουρκία και Συρία.

Στο Ντιγιάρμπακιρ δεν σταματούν να ανοίγουν τάφους στα αυτοσχέδια νεκροταφεία που έχουν ανοίξει για να μπορέσουν να θάψουν τους νεκρούς τους.

Οι εικόνες από το ισοπεδωμένο Ζανταρίς στην Συρία δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και του τεράστιου προβλήματος που θα έρθει το επόμενο διάστημα, με τους εκατομμύρια εκτοπισμένους από τον καταστροφικό σεισμό.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, ζουν σε σκηνές στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου, σε άθλιες συνθήκες. Χωρίς νερό και τροφή, χωρίς τα πράγματα τους που χάθηκαν στα ερείπια, περιμένοντας την βοήθεια που δεν έχουν ιδέα πότε θα φτάσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, στην Τουρκία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις αρρώστιες ενώ όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί, τα κτήρια τα οποία καταστράφηκαν ή έχουν υποστεί ζημιές που τα καθιστά μη κατοικήσιμα είναι 105.000.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα