Σκορδίλης: Κοινό μυστικό στη σεισμολογική κοινότητα ένας ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Ύστερα από την φοβερή καταστροφή των διπλών σεισμών, έχει αρχίσει έντονη συζήτηση στην Τουρκία για το επίκεντρο του επόμενου σεισμού που πιθανότατα να είναι η Κωνσταντινούπολη.

Κάποιοι σεισμολόγοι στην Τουρκία, μάλιστα, τόνισαν πως είναι σίγουρο ότι θα έρθει ένας μεγάλος σεισμός, δεν μπορούν όμως να προσδιορίσουν το πότε. Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης μίλησε στην ΕΡΤ3 για το θέμα.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται αυτή η συζήτηση, υπάρχει ένα κομμάτι του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας, που φαίνεται ότι κατά μήκος του δεν έχει γίνει κάποια κίνηση εκεί και η κίνηση αυτή θα συνοδευτεί με έναν ισχυρό σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Οπότε είναι ένα κοινό μυστικό στη σεισμολογική κοινότητα, το ξέρουμε, απλώς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακρίβεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μ.Σκορδίλης.

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι υπάρχουν 90 χιλιάδες κτίρια που πρέπει να κατεδαφιστούν επειγόντως, αλλά δεν μπορούν να κατεδαφιστούν λόγω των ιδιοκτητών του σπιτιού. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Εξήγησε τη μέθοδο που θα φέρει χίλιους ιδιοκτήτες κτιρίων στο σωστό δρόμo: Να μπουν μεγάλοι σταυροί σε αυτά τα κτίρι, να μην αγοράζονται ή να μην πωλούνται, να μην μπαίνουν ένοικοι και όσοι συνεχίζουν να ζουν σε αυτά θα πρέπει να φοβηθούν ψυχολογικά και να φύγουν από τα κτίρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα