Σεισμός στην Τουρκία: Οι κοινές δηλώσεις Δένδια - Τσαβούσογλου

Σεισμός στην Τουρκία: Οι κοινές δηλώσεις Δένδια - Τσαβούσογλου

Τις περιοχές που χτύπησε ο Εγκέλαδος στην περιοχή της Αντιόχειας επισκέπτεται συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ελληνική πρωτοβουλία για την παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ΟΗΕ σε Τουρκία και Συρία.

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη βοήθεια» τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την Αντιόχεια, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος μετέβη στη γειτονική Τουρκική που δοκιμάζεται από τον φονικό σεισμό που προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή.

Η παρουσία του Νίκου Δένδια δείχνει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Τούρκους», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου αξιωματούχου στην Τουρκία μετά τον σεισμό.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους σεισμούς του 1999 που οι δύο χώρες ήρθαν κοντά ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς τους σχέσεις, ενώ ο Νίκος Δένδιας συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να μεσολαβούν καταστροφές για να βελτιωθεί το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τσαβούσογλου συνάντησε τον Νίκο Δένδια στα Άδανα και έπειτα με ελικόπτερο μετέβησαν στην πολύπαθη Αντιόχεια.

Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατάφεραν όλες αυτές τις μέρες να απεγκλωβίσουν 5 άτομα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέφθηκε και το κέντρο επιχειρήσεων στην Αντιόχεια για να ενημερωθεί για την εξέλιξη για τις προσπάθειες που γίνονται για απεγκλωβισμούς, αλλά και για την ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζεται η γειτονική χώρα στις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα αναζητηθούν τρόποι έτσι ώστε να μην σταματήσει η παροχή βοήθειας από την Ελλάδα στην Τουρκία.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας. Η σημερινή του παρουσία δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Τούρκους», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή απόγνωση κυριαρχεί στους καταυλισμούς των σεισμόπληκτών, καθώς υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών αλλά και δριμύ ψύχος.

Μάλιστα στο Καχραμανμαράς η ισπανική αποστολή συνεχίζει να επιχειρεί προκειμένου να βρει επιζώντες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα