Σεισμός Τουρκία: Ερείπια και χαλάσματα στην Αντιόχεια

Σεισμός Τουρκία: Ερείπια και χαλάσματα στην Αντιόχεια

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται από τις ισοπεδωμένες περιοχές της Αντιόχειας. Παντού καταστροφή, όλα τα κτίρια έχουν ισοπεδωθεί. Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίσσονται από συγγενείς αγνοουμένων οι οποίοι δε φεύγουν λεπτό από τα συντρίμμια, ελπίζοντας ακόμα και τώρα σε ένα θαύμα.

Ισοπεδώθηκε η Αντιόχεια

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια καταγράφοντας εικόνες πλήρους καταστροφής και ανατριχιαστικές μαρτυρίες επιζώντων.

«Τα παιδιά μου βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Περιμένω τα σωστικά συνεργεία εδώ και πέντε ημέρες αλλά κανένας δεν έχει έρθει εδώ να βοηθήσει. Εγώ βγήκα μόνος μου. Κατάφερα να σωθώ αλλά έχω καταστραφεί».

Έξι μέρες μετά τον φονικό σεισμό, στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων σβήνουν. Παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που δουλεύουν νυχθημερόν, ο χρόνος που περνά και το κρύο που υπάρχει στην περιοχή, κάνουν δυσκολότερη την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα.

«Δεν περιμένουμε να γίνει τίποτα άλλο. Θα φύγουμε όλοι από αυτό το μέρος. Περιμένω να ανασύρουν τη νεκρή σύζυγό μου από τα ερείπια».

Όσο και να θέλουν να πιστέψουν σε ένα θαύμα, συγγενείς αγνοουμένων φαίνεται πως έχουν αποδεχτεί την τραγική κατάληξη των αγαπημένων τους.

Οι εικόνες των κατεδαφισμένων κτιρίων μαρτυρούν την καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή, με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται.

Πολίτες εξαγριωμένοι και καταπονημένοι, καταγγέλλουν ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, η οποία, όπως λένε, στοιχίζει ζωές.

Στην πλατεία της περιοχής, έχει συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τους επιζώντες, οι οποίοι πλέον είναι άστεγοι.

Εκεί, μαζεύονται όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους και όσοι ψάχνουν είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα