Πακιστάν: Στους 51 οι νεκροί από το ναυάγιο σε λίμνη – Οι 49 ήταν παιδιά

Πακιστάν: Στους 51 οι νεκροί από το ναυάγιο σε λίμνη – Οι 49 ήταν παιδιά

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στον τραγικό απολογισμό του ναυαγίου ενός υπερφορτωμένου πλοιαρίου σε μια λίμνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, καθώς ανέρχεται πλέον σε 51 νεκρούς, εκ των οποίων οι 49 ήταν παιδιά. 

Σημειώνεται πως εδώ και τρεις ημέρες, τα σωστικά συνεργεία μαζί με 25 δύτες επιχειρούσαν για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες του ναυαγίου. Πρόκειται για τη λίμνη Τάντα Νταμ, κοντά στο Κοχάτ της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα του Πακιστάν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και ο εκπαιδευτικός αλλά και ο χειριστής του πλοιαρίου. «Το πλοιάριο ανατράπηκε, ήταν υπερφορτωμένο, μπορούσε να μεταφέρει το πολύ 20-25 ανθρώπους», εξήγησε ο Φαζάλ Ναΐμ.

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν τέσσερις μαθητές και ένας εκπαιδευτικός, ενώ τα παιδιά φοιτούσαν σε μια κορανική σχολή και είχαν πάει εκδρομή.

Τα ναυάγια με πολλά θύματα είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, αφενός γιατί τα κακοσυντηρημένα πλοιάρια υπερφορτώνονται και ανατρέπονται και αφετέρου επειδή πολλοί Πακιστανοί δεν ξέρουν κολύμπι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα