Βραζιλία: Εισβολή οπαδών του Μπολσονάρου σε κυβερνητικά κτίρια – Ανυπολόγιστες καταστροφές και συλλήψεις

Βραζιλία: Εισβολή οπαδών του Μπολσονάρου σε κυβερνητικά κτίρια – Ανυπολόγιστες καταστροφές και συλλήψεις

Ασύλληπτες εικόνες καταγράφηκαν στη Βραζιλία με εισβολή των οπαδών του Μπολσονάρο σε κυβερνητικά κτρία. Οι εικόνες θύμισαν την εισβολή στο αμερικανικό Καπιτώλιο πριν από δύο χρόνια. Τα θλιβερά επεισόδια έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Λούλα, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον προκάτοχό του.
Σπάνε τζάμια, mπαίνουν με τη βία στην αίθουσα του Κογκρέσου και πηδάνε πάνω στα έδρανα.

Τυλιγμένοι με τις σημαίες της χώρας της Βραζιλίας οπαδοί του Μπολσονάρο οργισμένος όχλος σπάει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτήρια.

Μερίδα διαδηλωτών κατέκλυσε τον χώρο στάθμευσης του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο, μπήκε στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου αλλά και σε κτίρια στεγάζονται υπουργεία. Οι σκηνές που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα του ο πλανήτης ήταν μία θλιβερή επανάληψη της 6ης Ιανουαρίου 2021 στις ΗΠΑ, όταν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Στον προαύλιο χώρο καίνε αυτοκίνητα. Ο νέο- εκλεγμένος πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα επέστρεψε στην Μπραζίλια και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τους «νεοφασίστες».

Τελικά, μετά από ώρες εκτεταμένων επεισοδίων, οι δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό έλεγχο την κατάσταση, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες οπαδούς του Μπολσονάρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα