Γκάφα από Σούνακ: Ρώτησε άστεγο σε συσσίτιο αν εργάζεται σε επιχειρήσεις

Γκάφα από Σούνακ: Ρώτησε άστεγο σε συσσίτιο αν εργάζεται σε επιχειρήσεις

Χριστουγεννιάτικη γκάφα ολκής για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου «πνεύματος» βρέθηκε την Παρασκευή σε συσσίτιο και μοίρασε γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη με τις κάμερες να απαθανατίζουν τις στιγμές.

Πιο συγκεκριμένα, ο διάλογος που είχε με έναν άστεγο άνδρα ήρθε για να βάλει τέλος στα όποια επικοινωνιακά οφέλη μίας τέτοιας κίνησης. Ο Σούνακ ρώτησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος πήγε στο συσσίτιο για να φάει, αν εργάζεται στις επιχειρήσεις. Ο άνδρας του απάντησε πως είναι άστεγος, τότε ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός δεν πτοήθηκε και συνέχισε τον άβολο διάλογο.

Επιπλέον, ο Σουνάκ μίλησε για το παρελθόν του στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ρώτησε αν θα ήταν κάτι που ο άνδρας «θα ήθελε να ασχοληθεί». Ο άνδρας με τη σειρά του απάντησε: «Δεν θα με πείραζε, αλλά δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να περάσω τα Χριστούγεννα».

Εξήγησε μάλιστα ότι απλά ελπίζει μια φιλανθρωπική οργάνωση να του βρει κάποιο προσωρινό κατάλυμα, ώστε να μην είναι στο δρόμο τα Χριστούγεννα. Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Angela Rayner, περιέγραψε την ανταλλαγή απόψεων ως βασανιστική.

Ο Σουνάκ χρησιμοποίησε την δράση του για να περιγράψει ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 2 δισεκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση των αστέγων και του πρόχειρου ύπνου σε βάθος τριετίας.

www.ethnos.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα