Qatargate: Από τον Απρίλιο παρακολουθούσαν τον Παντσέρι οι Αρχές του Βελγίου

Qatargate: Από τον Απρίλιο παρακολουθούσαν τον Παντσέρι οι Αρχές του Βελγίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «La Republica» ήδη από τα τέλη Απριλίου οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου μπήκαν στο σπίτι του Αντόνιο Παντσέρι την ώρα που εκείνος έλειπε και σε μια επιχείρηση που θυμίζει κατασκοπευτική ταινία εντόπισαν 700.000 ευρώ σε ειδικό χρηματοκιβώτιο, τα φωτογράφισαν και στην συνέχει τοποθέτησαν κοριούς στο διαμέρισμα.

Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ευρωβουλευτής του σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας από το 2004 έως το 2019 , ο άνθρωπος που θεωρείται ο “εγκέφαλος” του Qatargate.

Από τον Απρίλιο, οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», τον παρακολουθούν και μαζεύουν πληροφορίες μέχρι να δέσουν την υπόθεση.

Πριν εφτά μήνες η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του όπου βρέθηκαν 700.000 ευρώ σε 50ευρα χωρισμένα σε επτά πακέτα μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του.

Οι μυστικοί πράκτορες έβγαλαν φωτογραφίες στη συνέχεια έβαλαν προσεκτικά όλα τα αντικείμενα στην αρχική τους θέση. Πριν αποχωρήσουν τοποθέτησαν κοριούς και κάμερες ξετυλίγοντας σιγά σιγά το κουβάρι του οργανωμένου κυκλώματος διαφθοράς.

Το μυστικό ραντεβού

Σε πολυτελές ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, πριν δύο μήνες ο Παντσέρι μαζί με τον Τζιόρτζι είχαν ένα μυστικό ραντεβού για 1,5 ώρα σε σουίτα του τετάρτου ορόφου.

Σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο έγινε μια κρίσιμη συνάντηση στις 10 Οκτωβρίου μεταξύ του Παντσέρι, του συντρόφου της κυρίας Καϊλή και μιας ομάδας καταριανών, μεταξύ αυτών και του υπουργού Εργασίας, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, στόχος της συνάντησης να τους εκπαιδεύσουν κατάλληλα για μία ακρόαση σε μία υποεπιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ.

Η ιταλική «Il fatto Quoditiano» περιγράφει καρέ καρέ το μυστικό ραντεβού.

«Το ρολόι έδειχνε 6 το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου όταν ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι πέρασαν την είσοδο του ξενοδοχείου. Ο πρώτος κρατούσε έναν λεπτό χαρτοφύλακα ενώ ο δεύτερος έσπρωχνε ένα καροτσάκια μέσα στο οποίο υπήρχε ένα παιδί, πιθανότατα το παιδί που είχε αποκτήσει με την Εύα Καϊλή.»

Κατά την έξοδο του Παντσέρι από το ξενοδοχείο, οι πράκτορες των βελγικών αρχών, παρατήρησαν ότι ο χαρτοφύλακας του Παντσέρι ήταν πιο φουσκωμένος από όταν έφθασε σε αυτό.

Tα βρώμικα χρήματα έφθαναν από το Κατάρ και το Μαρόκο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Il Fatto Quotidiano» με κωδικοποιημένες λέξεις. Όπως έγινε γνωστό ο Παντσέρι και Τζόρτζι όταν πήγαιναν να πάρουν τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια τους, έλεγαν όταν πάνε να ψωνίσουν «γραβάτες» και «ρούχα».

Τα πρόσωπα που «καίει» ο Παντσέρι

Δημοσίευμα της ιταλικής «La repubblica» εμφανίζει τον Παντσέρι να συνεργάζεται πλέον με τις βελγικές αρχές, να παραδέχεται μέρος των κατηγοριών, να δίνει ονόματα για να πέσει ο ίδιος στα μαλακά.

«Η συμφωνία ήταν να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά των δύο χωρών Κατάρ και Μαρόκου και σε αντάλλαγμα θα παίρναμε 50.000 ευρώ», ανέφερε ο Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής.

Μεταξύ αυτών, ο Αντρέα Κοτζολίνο, Ιταλό ευρωβουλευτής από το 2009 που ο Παντσέρι καλεί να απαντήσει για τα 50.000 ευρώ, τον Μαρκ Ταραμπέλα Βέλγο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή που σύμφωνα με τον ίδιο έχει επισκεφθεί το Κατάρ επιστρέφοντας πίσω με «δώρα» στις αποσκευές του και την Μαρία Αρίνα, επίσης ευρωβουλευτή Βελγίου, εκλεγμένη από το 2014 που όπως λέει ο Παντσέρι, και αυτή πήρε δώρα όταν επισκέφθηκε το Κατάρ.

Στις τελευταίες εξελίξεις, όπως έγινε γνωστό καταγράφεται η πρόθεση του Αντρέα Κοτζολίνο που δήλωσε πως είναι πρόθυμος να κάνει αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, με ανακοίνωση μέσω του δικηγόρο του.

Και τρίτη χώρα αναμεμειγμένη στο σκάνδαλο Qatar Gate

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από νομικούς κύκλους, δεν αποκλείεται η παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, σε περίπτωση που κλιμακωθεί το σκάνδαλο σε τέτοιο βαθμό που θα εμπλέκονται κι άλλες χώρες.

Μάλιστα, στην νέα απολογία που κλήθηκε να δώσει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι αποκάλυψε νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate. Συγκεκριμένα, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μίλησε για τον ύποπτο ρόλο και μίας τρίτης χώρας, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, της Μαυριτανίας.

Ο ρόλος της Μαυριτανίας εμφανίζεται επίσης στην έρευνα των Βρυξελλών για τα κεφάλαια που κατέβαλαν ορισμένες ξένες χώρες για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σκάνδαλο, ονομάζεται πλέον συνοπτικά Qatargate, από το όνομα του κύριου έθνους που εμπλέκεται, αλλά η προσοχή φέρεται να στρέφεται πλέον και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το άρθρο της Il Fatto Quotidiano, είπε «υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα