Qatargate: Άρχισε κα καρφώνει κι άλλους ο Παντσέρι

Qatargate: Άρχισε κα καρφώνει κι άλλους ο Παντσέρι

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate είναι καταιγιστικές με τον ιταλικό τύπο να φέρνει στη δημοσιότητα διαρκώς νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις Αρχές του Βελγίου ενώ έχει αρχίσει να κατονομάζει «συνεργάτες» του και να δίνει πληροφορίες γι’ αυτούς.

Το δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στο όνομα του Φραντσέσκο Κοτσολίνο, του ανθρώπου που ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύζυγος της Εύας Καϊλή, συνεργάζεται ως βοηθός.

Ένα άλλο όνομα το οποίο φέρεται να αναφέρθηκε από τον Παντσέρι είναι αυτό του Βέλγου σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, λέγοντας πως «πήγε στο Κατάρ», αλλά και της σοσιαλδημοκράτισσας Μαρία Αρένα, για την οποία είπε πως «ξέρω ότι πήγε στο Κατάρ μια φορά και ότι έλαβε ένα δώρο».

Η στρατηγική του Παντσέρι

Στην στρατηγική υπεράσπισης που φέρεται να ακολουθεί ο Παντσέρι αναφέρθηκε το ίδιο δημοσίευμα και σύμφωνα με αυτό, φαίνεται να είπε πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του «δεν ήταν διαθέσιμα σε άλλους» ενώ ακολουθεί αμυντική στρατηγική που αποσκοπεί να πείσει την εισαγγελία ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής, δηλαδή πριν το 2019, δεν είχε πάρει χρήματα.

Και η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano αναφέρεται στο σκάνδαλο Qatargate και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τζόρτζι μίλησε στους εισαγγελείς για το «σχέδιο του Κατάρ» αναφέροντας και άλλη μια ΜΚΟ, ως όχημα για «δωροδοκίες και από τη Μαυριτανία».

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα