Ιερέας κοντά στον Πάπα Φραγκίσκο κατηγορείται ότι εξανάγκαζε καλόγριες σε ομαδικές συνευρέσεις

Ένας 68χρονος ιερέας από τη Σλοβενία, ο οποίος φέρεται να είναι «κοντά» στον Πάπα Φραγκίσκο κατηγορείται από πρώην καλόγρια για σεξουαλικά όργια, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο ιερέας Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ χρησιμοποίησε τον «ψυχο-πνευματικό» έλεγχο που ασκούσε πάνω στην μοναχή για να κάνει ακόμη και ομαδικό σεξ μαζί της, ενώ την ανάγκαζε να παρακολουθήσει και ταινίες πορνό.

«Ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να μπαίνει στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις αβεβαιότητες μου και χρησιμοποιώντας τη σχέση μου με τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του». 

Η 58χρονη σήμερα μοναχή ισχυρίστηκε ότι ο Ρούπνικ έκανε σεξ μαζί της και την είχε εκφοβίσει για να σιωπήσει. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ιερέας της είχε ζητήσει από την ίδια και μια άλλη καλόγρια να κάνουν ομαδικό σεξ μαζί του, λέγοντας ότι θα αναπαράγουν την σχέση μεταξύ Θεού, Ιησού και Αγίου Πνεύματος.

Η 58χρονη ανέφερε ότι ο Ρούπνικ μπορεί να είχε κακοποιήσει έως και 20 γυναίκες.

Η καταγγελία της πρώην μοναχής ανάγκασαν το διάταγμα των Ιησουιτών του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή να ζητήσει από άλλα θύματα να υποβάλουν καταγγελίες εναντίον του ιερέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα