Κύπρος: Μαθήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση την ώρα του μαθήματος

Κύπρος: Μαθήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση την ώρα του μαθήματος

Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν σε βάρος καθηγητή Γυμνασίου της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο, ανήλικες μαθήτριες. Ο εκπαιδευτικός τελεί υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών μετά από κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία που διεξήχθη προχθές ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών του.

Η υπόθεση έχει τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των έμπειρων ανακριτών του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας, με τη διερεύνηση να γίνεται με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα λόγω της ηλικίας των θυμάτων, αλλά και της φύσης των αδικημάτων.

Όπως αναφέρει το philenews, μέχρι στιγμής στα χέρια ειδικού κλιμακίου βρίσκονται 13 καταγγελίες από ανήλικες μαθήτριες, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Οι καταθέσεις από τις μαθήτριες λαμβάνονται οπτικογραφημένες, με την παρουσία των γονέων τους αλλά και λειτουργών αρμόδιων υπουργείων.

Η πρώτη καταγγελία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έγινε το περασμένο Σάββατο από μαθήτρια, η οποία αρχικά εμπιστεύτηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο τα όσα συνέβαιναν εντός της τάξης και την ώρα του μαθήματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες από μαθήτριες του ίδιου τμήματος. Μάλιστα, μέχρι χθες το μεσημέρι ο αριθμός των καταγγελιών ανερχόταν στις 13, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψουν και από άλλα τμήματα.

Στις καταγγελίες τους οι μαθήτριες αναφέρουν περιστατικά την ώρα του μαθήματος, κυρίως με αγγίγματα. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν δεκάδες καταθέσεις και από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του εκπαιδευτικού, ο οποίος για την ώρα δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός απέχει από τα καθήκοντά του, ενώ μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από τα εμπλεκόμενα μέρη και με βάση το μαρτυρικό υλικό, τότε θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Πηγή: enikos.gr