Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα σε ουκρανικό πολεμικό πλοίο στον Δνείπερο

Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα σε ουκρανικό πολεμικό πλοίο στον Δνείπερο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς ο ίδιος ο Πούτιν κάλεσε δεκάδες χιλιάδες Ρώσους να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή της Χερσώνας. Την ίδια ώρα ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους εθνικιστές παρομοίαζε την εισβολή ως πόλεμο της Μόσχας με τον Αντίχριστο.
Τα πυρά των ρωσικών drone καταστρέφουν το ουκρανικό πολεμικό πλοίο στον ποταμό Δνείπερο.

Η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης καθώς εντείνεται η αντεπίθεση του Κιέβου στη νότια Ουκρανία από όπου οι Ρώσοι υποχωρούν. Οι εμπόλεμοι αλληλοκατηγορούνται ότι σχεδιάζουν να ανατινάξουν μεγάλο φράγμα της περιοχής, ενώ ο ίδιος Πούτιν κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τη Χερσώνα.

Ο Πρόεδρος Ρωσίας ανέφερε σχετικά: «Όσοι ζουν στη Χερσώνα πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πιο επικίνδυνων εχθροπραξιών».

Ως πόλεμο της Ρωσίας με τον Σατανά περιέγραψε την εισβολή στην Ουκρανία ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ενώ ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που έχασε πρόσφατα την κόρη του από βομβιστική επίθεση, έκανε λόγο για ιερό πόλεμο.

Ο  Αλεξάντρ Ντούγκιν, Ρώσος υπερεθνικιστής δήλωσε: «Είναι η τελική, η Αποκαλυπτική, η έσχατη μάχη της ορθόδοξης χριστιανικής Ρωσίας, της ιερής Ρωσίας, εναντίον των ορδών του Αντίχριστου».

Αυτό που έχει πετύχει προς το παρόν η Ρωσία είναι να αφήσει χωρίς ρεύμα εκατομμύρια Ουκρανών.

Σε ρόλο βασικού παράγοντα στην κρίση με τα ουκρανικά σιτηρά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε πως συμφώνησε με τον Πούτιν να σταλούν δωρεάν σε φτωχές χώρες της Αφρικής ρωσικά φορτία δημητριακών. Παράλληλα υπερθεμάτισε για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομιών στην Ινδονησία στα μέσα του μηνός.

Ο  Πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε: «Στην προχθεσινή μου συνομιλία με τον κ. Πούτιν εκείνος πρότεινε να στέλνουμε αυτά τα φορτία σε χώρες όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν. Το συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες στη σύνοδο της G20».

Για την ουκρανική κρίση συζήτησε στο Πεκίνο ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς με τον Κινέζο πρόεδρο Σι να τάσσεται υπέρ των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας το συντομότερο.

Πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα