Πρώην επαγγελματίας μποξέρ κατηγορείται για τη μεταφορά 20 τόνων κοκαΐνης

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της μεταφοράς 20 τόνων κοκαΐνης είναι ο πρώην επαγγελματίας μπόξερ Γκόραν Γκόγκιτς. Ο 43χρονος Μαυροβούνιος συνελήφθη  με την κατηγορία ότι βοήθησε στη μεταφορά αυτής της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών και είναι πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι μία από τις μεγαλύτερες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Κολομβία και ο Γκόγκιτς φέρεται να χρησιμοποίησε εμπορευματοκιβώτια για τη μεταφορά της κοκαΐνης μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών κυρίως στην Ευρώπη.Σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν με εμπορικά φορτηγά πλοία. Ο Γκόγκιτς και οι συνεργοί του συνεργάζονταν με μέλη του πληρώματος για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά σε μικρά ταχύπλοα. Έπειτα τα φόρτωναν σε μεγαλύτερα πλοία σε διαφορετικά σημεία και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα περισσότερα ναρκωτικά κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ, σε δύο μεγάλα πλοία – το MSC Desiree και το MSC Gayane. Τα υπόλοιπα ναρκωτικά βρέθηκαν στο MSC Carlotta στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Γκόγκιτς αποσύρθηκε από την επαγγελματική πυγμαχία το 2012 και αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει κάθειρξη από 10 χρόνια έως ισόβια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα