Πούτιν: Η Ρωσία θα αποχωρήσει πάλι από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα αν η Ουκρανία δεν τηρήσει τις εγγυήσεις

Πούτιν: Η Ρωσία θα αποχωρήσει πάλι από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα αν η Ουκρανία δεν τηρήσει τις εγγυήσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις για την επανασυμμετοχή της Ρωσίας στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας. Όπως επισήμανε, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει ξανά από τη συμφωνία, εάν δεν τηρηθούν οι εγγυήσεις που έλαβε από την Ουκρανία.

Η δήλωση Πούτιν

Σύμφωνα με το Interfax, ο Πούτιν τόνισε: «Ζητήσαμε διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις από την ουκρανική πλευρά ότι τίποτα παρόμοιο (σ.σ. με την επίθεση στη Σεβαστούπολη) δεν θα συμβεί στο μέλλον, ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μέσω του υπουργείου Άμυνας ελήφθησαν πληροφορίες από την τουρκική πλευρά ότι η Ουκρανία έχει διαβεβαιώσει ότι αυτοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσα εντολή στο υπουργείο Άμυνας να επανεκκινήσει την πλήρη συμμετοχή μας στο έργο αυτό. Ταυτόχρονα, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει από τις συμφωνίες αυτές εάν οι εγγυήσεις αυτές παραβιαστούν από την Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον Guardian, o Πούτιν μιλούσε σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα