Τουρκία: 12 χρόνια φυλάκιση σε Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία

Τουρκία: 12 χρόνια φυλάκιση σε Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία

Το Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τελικά σε 12 χρόνια φυλάκισης, έναν Έλληνα πολίτη με καταγωγή από την Σύρο, τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που κατηγορείται από την Τουρκία για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στον 67χρονο Έλληνα πολίτη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών και τριών μηνών.

 Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του αναμένεται να ασκήσουν έφεση προκειμένου να αθωωθεί και να ελευθερωθεί ο Αμπάρα.

 Ο Αμπάρα είχε συλληφθεί τον Μάιο στην Τουρκία και επί 38 ημέρες αγνοείτο. Μετά από αυτό το διάστημα, οι τουρκικές Αρχές γνωστοποίησαν τη σύλληψή του για κατασκοπεία.

O Aμπάρα, φέρεται να συνελήφθη στις 19 Μαΐου, στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, καθώς είχε πάει εκεί με Έλληνα συνεργάτη του για να αγοράσουν χαλιά, καθότι έμπορος χαλιών ο ίδιος.

Εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν, επίσης, ότι ακολουθώντας τις εντολές της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες, ενώ ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν επιπλέον ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα