Μεγάλη Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ – Δύσκολη αποστολή για τον 42χρονο πολιτικό

Μεγάλη Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ – Δύσκολη αποστολή για τον 42χρονο πολιτικό

Ο πολυεκατομμυριούχος Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών καλείται να λύσει τα τεράστια προβλήματα της χώρας.
Ο Ρίσι Σούνακ καλείται να λύσει τα τεράστια προβλήματα της χώρας του.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα. Προτεραιότητά μου θα είναι η ενότητα του κόμματός μας και της χώρας μας. Γιατί μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο 42χρονος πολιτικός προχωράει στον σχηματισμό κυβέρνησης και θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Ο Ρίσι Σούνακ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός ινδικής καταγωγής, αλλά και ο πρώτος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ που είναι πλουσιότερος από εκείνον του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η περιουσία του ίδιου και της συζύγου του, Ακσάτα Μούρτι, που είναι επιχειρηματίας, υπολογίζεται σε περίπου 827 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος κατέχει περιουσία 420 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα του ζεύγους Σούνακ προέρχονται κυρίως από την πλευρά της Ακσάτα, η οποία έχει μερίδια σε δεκάδες εταιρείες.

Η οικογένεια Σούνακ κατέχει τρία σπίτια στη Βρετανία και ένα ακίνητο στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Πριν από λίγους μήνες, η Ακσάτα πρωταγωνίστησε σε φορολογικό σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε ότι παρουσιαζόταν ως διαμένουσα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά όχι ως κάτοικος. Έτσι δεν πλήρωνε φόρους στη Βρετανία για όσα χρήματα κέρδιζε στο εξωτερικό.

Ο 42χρονος νέος πρωθυπουργός γεννήθηκε στο Σαουθάμπτον από γονείς που είχαν μεταναστεύσει στη Βρετανία τη δεκαετία του ‘60. Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια Οξφόρδης και Στάνφορντ και σε ηλικία 21 ετών δήλωνε πως δεν έχει φίλους από την εργατική τάξη.

Το δικαιολόγησε αρκετά χρόνια μετά.

Οι Εργατικοί τον κατηγορούν πως θα είναι πρωθυπουργός για τους λίγους.

Πριν από 3 χρόνια διορίστηκε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου από τον Μπόρις Τζόνσον.

Τον ακολουθεί η ρετσινιά πως πρόδωσε τον μέντορά του όταν παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών και οδήγησε στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα