Βρετανία: Πιθανόν εντός της ημέρας ο νέος πρωθυπουργός – Δύσκολη αποστολή για τον Ρίσι Σουνάκ

Βρετανία: Πιθανόν εντός της ημέρας ο νέος πρωθυπουργός – Δύσκολη αποστολή για τον Ρίσι Σουνάκ

Όλο και πιο κοντά στην πρωθυπουργική καρέκλα της Βρετανίας βρίσκεται ο Ρίσι Σουνάκ μετά την απόσυρση του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και της Βρετανίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως κατάφερε να συγκεντρώσει τις 102 υπογραφές, δύο πάνω από το ελάχιστο όριο για να είναι υποψήφιος όμως αποφάσισε να μη λάβει μέρος στη διαδικασία.

Καθοριστικό ρόλο για την αποχώρηση του Τζόνσον έπαιξε το γεγονός ότι περίπου η μισή κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών θα διαφωνούσε με την επιστροφή του, σχολιάζουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλα, όπως ο Guardian, υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποσύρθηκε επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τη στήριξη των 102 συναδέλφων, όπως είχαν υποστηρίξει οι συνεργάτες του καθώς ο αριθμός όσων δήλωσαν δημόσια τη στήριξη τους δεν ξεπέρασε τους 60.

Μετά την τελευταία εξέλιξη βουλευτές που είχαν εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητα του Τζόνσον, ανακοίνωσαν ότι πλέον στηρίζουν τον Ρίσι Σουνάκ. Μία μικρή ομάδα υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού ζητούν εκλογές.

Συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών του Μπόρις Τζόνσον λένε πως δεν θεωρούν δεδομένη τη νίκη του και συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας του με την προθεσμία να λήγει σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Παρόλο που έχει στη φαρέτρα τις λιγότερες από 30 υπογραφές στήριξης, η τρίτη υποψήφια Πένι Μόρντοντ επιμένει ότι θα δώσει τη μάχη της μέχρι τέλους αν και δέχεται εισηγήσεις να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα