Ουκρανία: Τεταμένη η κατάσταση – Κάτοικοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Χερσώνα

Ουκρανία: Τεταμένη η κατάσταση – Κάτοικοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Χερσώνα

Δεκάδες κάτοικοι της Χερσώνας σχηματίζουν ουρές στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου μετά την απόφαση των ρωσικών αρχών να τους μεταφέρουν απέναντι, σε περιοχή που ελέγχουν εν αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Οι αρχές των φιλορώσων αποσχιστών ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να μεταφέρουν 50.000 – 60.000 κατοίκους τις επόμενες μέρες με βάρκες, καθώς οι γέφυρες έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς.

Να εγκαταλείψουν την πόλη κάλεσε τους κατοίκους και ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο εχθρός βάλλει ευθέως εναντίον υποδομών και πολυκατοικιών στη Χερσώνα. Η ΝΑΤΟϊκή διοίκηση του ουκρανικού στρατού ζητά εδώ και καιρό από το καθεστώς του Κιέβου να ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον της Χερσώνας. Σε αυτές τις συνθήκες βασικός στόχος μας είναι η διάσωση της ζωής και της υγείας των αμάχων», δήλωσε ο Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητής ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά στη νότια Ουκρανία με τις μάχες να είναι έντονες στην περιοχή της Νόβαγια Καχόφκα, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το Κίεβο τα ρωσικά στρατεύματα που απωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Νότο αναμένεται να μεταφερθούν στο Ντονμπάς χωρίς να αποκλείεται νέα επίθεση εναντίον του Κιέβου.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα