Τουρκικά ΜΜΕ και Νταβούτογλου καρφώνουν τον Ερντογάν για το, θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Τουρκικά ΜΜΕ και Νταβούτογλου καρφώνουν τον Ερντογάν για το, θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Μπούμερανγκ γυρίζουν στον Ταγίπ Ερντογάν οι ακραίες δηλώσεις του πως μπορεί η Τουρκία να έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης η αντιπολίτευση αλλά και ισχυρά τουρκικά ΜΜΕ «στριμώχνουν» τον Τούρκο πρόεδρο για την εν λόγω δήλωση.

Μια μερίδα του τουρκικού Τύπου αλλά και τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης «αδειάζουν» τον Ερντογάν για τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα, νέες απειλές εξεπέλυσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, Νουμάν Κουρτουλμούς και στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως η «η Τουρκία δεν αστειεύεται, δεν μπλοφάρει. Συνιστούμε στην Ελλάδα αυτοσυγκράτηση, λογική και σύνεση», είπε χαρακτηριστικά. 
 
Επαναλαμβάνοντας τα τουρκικά επιχειρήματα ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται από άλλες δυνάμεις, συνέχισε: «Κάποιοι, υποστηρίζοντας την Ελλάδα ή ενθαρρύνοντας την Ελλάδα, βάζοντας την Ελλάδα μπροστά, φαίνεται να είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με κάποιο αδιέξοδο έντασης που θα βάλει την Ελλάδα σε μπελάδες», είπε. 

«Εάν η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ. Υπό αυτή την έννοια, ορισμένες χώρες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αυξάνουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών χτυπώντας το ΝΑΤΟ στην πλάτη. Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να τα αξιολογήσει καλά αυτά. Η Τουρκία δεν αστειεύεται εδώ, δεν μπλοφάρει. Είναι μια χώρα που θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και δίκαιο της», ανέφερε ο Κουρτουλμούς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

 Τουρκικά ΜΜΕ «καρφώνουν» τον Ερντογάν

Παράλληλα, ο πρώην συνεργάτης του Τούρκου προέδρου και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξαπέλυσε νέες βολές κατά του Ερντογάν, καταλογίζοντάς του ότι ενώ οι Έλληνες προμηθεύονται αεροπλάνα F-35, αυτός έχει να αντιπαραθέσει μόνο το περιβόητο τραγούδι «Θα ρθούμε ξαφνικά ένα βράδυ». 

Μιλώντας στην online έκδοση της τουρκικής Ιndependent, o ηγέτης του «Κόμματος του Μέλλοντος», τόνισε: «Ο κύριος Ερντογάν το τελευταίο διάστημα στην εσωτερική πολιτική με την οικονομία να έχει τελειώσει, καταβάλει προσπάθεια να το ξεπεράσει αυτό, με μία ρητορική πολύ υψηλών τόνων προς το εξωτερικό. Όταν κάθε τόσο και σε κάθε γειτονική χώρα, εκτοξεύετε απειλές του τύπου “μία νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά” κανείς δεν σας παίρνει σοβαρά» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

«Η Ελλάδα θα ενισχυθεί με F-35 και η Τουρκία δεν θα έχει F-35»

«Η Ελλάδα παραλαμβάνει F-35. Και σε σύντομο διάστημα η Ελλάδα, θα ενδυναμώσει, θα ενισχύσει τις δυνάμεις της με τα F-35 και στα χέρια της Τουρκίας τότε δεν θα υπάρχουν F-35», είπε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου.

 Αντίστοιχα και ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του δικτύου Fox, Σελτσούκ Τεπέλι, σχολίασε καυστικά το: «θα ρθούμε ξαφνικά ένα βράδυ». «Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που τα ελληνικά F-35 θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το πάρουμε χαμπάρι. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα