Απίστευτο περιστατικό: Σκηνοθέτησε την απαγωγή της για να αρπάξει λύτρα 50.000 ευρώ από τη μητέρα της

Απίστευτο περιστατικό: Σκηνοθέτησε την απαγωγή της για να αρπάξει λύτρα 50.000 ευρώ από τη μητέρα της

Μια Ισπανίδα συνελήφθη πρόσφατα στο νησί της Τενερίφης, αφού συνωμότησε με την οικογένεια του φίλου της για να εξαπατήσει τη μητέρα της, ώστε να πιστέψει ότι την είχαν απαγάγει και να πληρώσει λύτρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Guardia Civil, μία από τις δύο εθνικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ισπανίας, έδωσε στη δημοσιότητα ανησυχητικό βίντεο που φαίνεται να δείχνει μια γυναίκα με δεμένα μάτια και κηλίδες αίματος στο πρόσωπό της, δεμένη σε μια καρέκλα και με ένα μεγάλο μαχαίρι στο λαιμό της. Η νεαρή γυναίκα κλαίει με λυγμούς και λέει στη μητέρα της ότι την έχουν απαγάγει και ότι πρέπει να πληρώσει λύτρα 50.000 στους απαγωγείς αν θέλει να την ξαναδεί ποτέ ζωντανή. Ωστόσο, δεν είναι όλα όπως φαίνονται...

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

 
 

Το βίντεο με τα λύτρα που περιγράφεται παραπάνω είναι πολύ αληθινό, αλλά η ίδια η απαγωγή δεν είναι. Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, το "θύμα" που εμφανίζεται στο βίντεο σκηνοθέτησε τη δική της απαγωγή με τη βοήθεια της οικογένειας του φίλου της αποκλειστικά και μόνο για να ξεγελάσει την ίδια της τη μητέρα και να πληρώσει τα λύτρα των 50.000 ευρώ.

 

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardia Civil, το φαινομενικό θύμα ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες της ή γιατί την επέλεξαν, αλλά δίνει εντολή στη μητέρα της να πληρώσει τα λύτρα ρίχνοντας 50.000 ευρώ σε μετρητά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Προειδοποιεί επίσης τη μητέρα της ότι οι απαγωγείς έβαλαν κοριούς στο σπίτι της και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να επικοινωνήσει με την αστυνομία θα σήμαινε το τέλος της ζωής της.

 

Η μητέρα του θύματος φέρεται να συμφώνησε με τις απαιτήσεις των απαγωγέων- έβγαλε τα 50.000 ευρώ από την τράπεζα, αλλά ειδοποίησε επίσης κρυφά την αστυνομία για την κατάσταση της κόρης της. Τότε ήταν που τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους.

 

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε με την ανάκριση της μητέρας του θύματος, η οποία ανέφερε ότι είχε ήδη καταβάλει συνολικά 45.000 ευρώ σε διάφορες περιπτώσεις, αφού είχε λάβει γραπτές απειλές για τη ζωή της κόρης του με το ταχυδρομείο. Στο μυαλό της, κρατούσε την κόρη της ασφαλή δίνοντας στους μυστηριώδεις εγκληματίες αυτό που ήθελαν. Ποτέ δεν συνειδητοποίησε ότι στην πραγματικότητα ήταν το πραγματικό θύμα.

 

 
Μόλις έμαθαν ότι η μητέρα του θύματος είχε εξαπατηθεί πρόσφατα στο παρελθόν, η αστυνομία άρχισε να ερευνά το θύμα και τον περίγυρό της, και γρήγορα ανακάλυψε ότι η οικογένεια του φίλου της την είχε βοηθήσει να στήσει το όλο θέμα. Μόλις η αστυνομία διαπίστωσε ότι η απαγωγή μπορεί να ήταν σκηνοθετημένη, χρειάστηκαν μόνο 24 ώρες για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

 

Αφού ενεργοποίησαν το πρωτόκολλο απαγωγής, οι αξιωματικοί της Guardia Civil επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό της οικογένειας του φίλου του θύματος και, για καλή τους τύχη, κατάφεραν να τους βρουν όλους, συμπεριλαμβανομένης και της φερόμενης ως απαχθείσας γυναίκας, σε μια σκοτεινή αίθουσα παιχνιδιών, να παίζουν τυχερά παιχνίδια. Τέθηκαν όλοι υπό κράτηση και τελικά ομολόγησαν ότι σκηνοθέτησαν την απαγωγή.

 

Κατά την έρευνα στο σπίτι των υπόπτων, η Guardia Civil βρήκε εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την προσομοίωση της απαγωγής, ένα μεγάλο μαχαίρι, το μαντήλι με το οποίο είχε δεθεί η νεαρή γυναίκα και ένα μπουκάλι με τεχνητό αίμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα