Πρέσβης Γερμανίας: Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Πρέσβης Γερμανίας: Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη, τονίζει ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ, σε ανάρτησή του στο Twitter, μία ημέρα μετά την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προκλητικό χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπου εμφανίζονται τα νησιά του Αν. Αιγαίου και η Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία.

 «Το μήνυμα πως η θέση της Γερμανίας είναι σαφής: Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη» γράφει συγκεκριμένα στο tweet του ο Γερμανός πρέσβης.

 Στην ανάρτησή του, ο πρέσβης της Γερμανίας παραθέτει τη χθεσινή απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα. «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά "απορροφημένα" από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου» είχε ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter o Κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα