Αρχηγός βρετανικού ΓΕΣ: Ο στρατός μας πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη

Αρχηγός βρετανικού ΓΕΣ: Ο στρατός μας πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη

Ο νέος αρχηγός του βρετανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός σερ Πάτρικ Σάντερς, πιστεύει ότι είναι πιθανό ο βρετανικός στρατός να χρειαστεί να μετάσχει ξανά σε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό site inews:

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσουμε τον στρατό και πάλι για να πολεμήσει στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός ικανός να πολεμήσει δίπλα στους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στον πόλεμο», είπε ο στρατηγός σερ Πάτρικ Σάντερς, σε μήνυμα προς τα μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

 «Είμαι ο πρώτος αρχηγός του επιτελείου από το 1941 που ανέλαβε τη διοίκηση του στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη που εμπλέκεται  μια ηπειρωτική δύναμη. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο με το να είμαστε  έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους», τόνισε στο μήνυμά του ο στρατηγός Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη Δευτέρα, διαδεχόμενος τον Στρατηγό σερ Μαρκ Κάρλτον Σμιθ. 

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει στην Ευρώπη για άλλη μια φορά. Υπάρχει τώρα μια επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός  ικανός να πολεμήσει μαζί με τους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη», τόνισε χαρακτηριστικά .

Μετά την πρόσφατη  επίσκεψή του στο Κίεβο, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν «εισέρχεται σε μια νέα φάση» και αν η ρωσική πρόελαση αποδειχθεί επιτυχής, δεν θα σταματήσει να προωθεί τον διαμελισμό της Ουκρανίας».

Σε παρέμβασή του στους Times, ο κ. Τζόνσον είπε: «Φοβάμαι ότι πρέπει να οπλιστούμε για έναν μακρύ πόλεμο, καθώς ο Πούτιν καταφεύγει σε μια εκστρατεία φθοράς, προσπαθώντας να συντρίψει την Ουκρανία με καθαρή βαρβαρότητα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι φίλοι μας πρέπει να απαντήσουν, διασφαλίζοντας ότι η Ουκρανία  θα έχει τη στρατηγική αντοχή για να επιβιώσει και τελικά να επικρατήσει».

Ο φόβος για τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag και δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στην κυριακάτικη έκδοση της Μπιλτ. «Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα