Ουκρανία: 100 ημέρες κόλασης. Επιπλέον 47 εκατ. άνθρωποι θα βιώσουν ακραία πείνα

Ουκρανία: 100 ημέρες κόλασης. Επιπλέον 47 εκατ. άνθρωποι θα βιώσουν ακραία πείνα

Νέα σοκαριστική έρευνα για τις 100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επισιτιστική ασφάλεια του πλανήτη και για τις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα κατά των απλών πολιτών και νοσοκομείων. Όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές προκλήσεις το επόμενο διάστημα.
Η έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης αναφέρει ότι οι τελευταίες 100 ημέρες ήταν ένα «συγκλονιστικό κατηγορητήριο της ανθρώπινης ικανότητας για το απάνθρωπο».

Μέσα σε τρεις μήνες πάνω από 9.000 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί και έχουν λάβει χώρα πάνω από 200 επιθέσεις σε νοσοκομεία.

Στην έκθεση τονίζεται ότι οι βιασμοί αποτελούν πλέον το σύγχρονο όπλο πολέμου, ενώ οι επιθέσεις κατά αθώων πολιτών και η παρεμπόδιση στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελούν πλέον τον κανόνα του σύγχρονου πολέμου.

Λόγω του μπλόκου στις εξαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Ουκρανία, προβλέπεται ότι φέτος, επιπλέον 47 εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν ακραία πείνα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη του έτους, χώρες όπως η Υεμένη ή η Σομαλία θα βιώσουν μια κόλαση ειδικά στο θέμα της επισιτιστικής ασφάλειας.

«Πονοκέφαλος» στις Βρυξέλλες για τα σιτηρά από την Ουκρανία
Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν να βρουν πάσει θυσία τρόπο να ξεμπλοκάρουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Παράλληλα, υπάρχουν ανησυχίες για νέα μεταναστευτικά κύματα ειδικά από την Αφρική, όπου ο κόσμος θα αναγκαστεί να φύγει λόγω πείνας.

Δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουμε συμφωνία για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη μπορεί να οδηγηθούμε σε άσχημες καταστάσεις. Τα

ο πρόβλημα είναι ότι και να στείλει η Ευρώπη παραπάνω χρήματα στην Αφρική το θέμα δε λύνεται, καθώς δε θα υπάρχουν τρόφιμα για να αγοραστούν.

Τέλος, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ξεκινήσει σύντομα η συζήτηση προκειμένου πολεμικά πλοία να συνοδεύουν εμπορικά που μεταφέρουν τρόφιμα από την Ουκρανία ή ακόμη και πετρέλαιο, μετά την κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα