Ο εκτελεστής κοίταξε μία από τις δασκάλες στα μάτια, της είπε καληνύχτα και την πυροβόλησε

Ο εκτελεστής κοίταξε μία από τις δασκάλες στα μάτια, της είπε καληνύχτα και την πυροβόλησε

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πάμε τώρα όπου πολλά είναι τα ερωτηματικά που γεννά οι τρόπος με τον οποίο η αστυνομία του Τέξας αντιμετώπισε το μακελειό στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε την περασμένη Τρίτη. Ο κυβερνήτης του Τέξας ρίχνει τις ευθύνες στην αστυνομία ενώ από το βήμα της διάσκεψης της Επιτροπής όπλων ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ παρουσίασε το σχέδιό του για σχολεία - φυλακές...
Στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η αστυνομία το μακελειό στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας την περασμένη Τρίτη έχουν στραφεί πλέον οι έρευνες των αρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους απαιτούν να μάθουν γιατί επί μία ώρα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από τον 18χρονο μακελάρη δεν τον εξουδετέρωσαν.

Ο αξιωματικός θεώρησε πως ο ύποπτος είχε ταμπουρωθεί δεν υπήρχε πολύς χρόνος και κινδύνευαν περισσότερα παιδιά. Φυσικά δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν μία λάθος απόφαση. Tίποτα άλλο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί βρίσκονταν στον διάδρομο του σχολείου, έξω ακριβώς από την αίθουσα που ο Σαλβαδόρ Ράμος εκτέλεσε εν ψυχρώ 19 παιδιά και 2 δασκάλες για περισσότερα από 70 λεπτά. Αμερικανικά μέσα σημειώνουν πως οι αστυνομικοί τελικώς ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία και σκότωσαν τον δράστη την ώρα που από το κέντρο τους ζητούσαν να περιμένουν ενισχύσεις.

Η εντεκάχρονη Μία Σερίγιο βρισκόταν μέσα στην αίθουσα πρόσωπο με πρόσωπο με τον μακελάρη η μαρτυρία της ενδεικτική της φρίκης.

«Ο εκτελεστής κοίταξε μία από τις δασκάλες στα μάτια, της είπε “καληνύχτα” και μετά την πυροβόλησε. Μετά άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σκότωσε την άλλη δασκάλα και πολλούς από τους φίλους της Μία. Άκουγε κραυγές και πυροβολισμούς, πολλούς πυροβολισμούς στην τάξη. Μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί είπε πως άκουσε μουσική, είχε βάλει θλιμμένη μουσική», είπε η δημοοσιογράφος του CNN, Νόρα Νέις.

Το μικρό κορίτσι γλύτωσε από τον δολοφόνο γιατί γέμισε τα ρούχα του με το αίμα των φίλων της. Ο μακελάρης πίστεψε πως την είχε σκοτώσει.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας ρίχνει όλη την ευθύνη στην αστυνομία. Η κοινή γνώμη πάντως δεν φαίνεται να πείθεται από τα λεγόμενά του και οι ειρηνικές διαδηλώσεις από την περασμένη Τρίτη είναι μαζικές.

Το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλδε δεν ακύρωσε ούτε μετέθεσε την ετήσια διάσκεψη του πανίσχυρου λόμπι της οπλοκατοχής που γίνεται επίσης στο Τέξας. Από το βήμα της διάσκεψης ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε σχολεία – φυλακές ενώ δεν είπε το παραμικρό για τον περιορισμό της οπλοχρησίας και την οπλοκατοχής.

«Κάθε σχολείο πρέπει να έχει ένα μόνο σημείο εισόδου. Πρέπει να υπάρχει ισχυρός εξωτερικός φράχτης, ανιχνευτές μετάλλων και να γίνεται χρήση νέας τεχνολογίας προκειμένου κανένας να μην μπορεί να μπει στο σχολείο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγα μέτρα από το σημείο που 21 άνθρωποι έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι από όλη την χώρα συρρέουν για να αφήσουν λίγα λουλούδια στο πρόχειρο μνημείο που έχει στηθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα