Τέξας: Ραγίζουν καρδιές για τα 19 παιδάκια και τις δύο δασκάλες που σκότωσε ο μακελάρης

Τέξας: Ραγίζουν καρδιές για τα 19 παιδάκια και τις δύο δασκάλες που σκότωσε ο μακελάρης

Επί 40 λεπτά ο 18χρονος μακελάρης είχε κλειδώσει τα παιδιά του δημοτικού σε μια αίθουσα του σχολείου και τα πυροβολούσε, την ώρα που οι αστυνομικοί από έξω προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα. Το νέο μακελειό στις ΗΠΑ με 19 παιδιά δολοφονημένα έχει συγκλονίσει τον κόσμο.
Μηνύματα του μακελάρη σε 15χρονη από τη Γερμανία πριν το μακελειό
Προσωπικά μηνύματα στα οποία ανακοίνωσε πως θα σκότωνε τη γιαγιά του έστειλε ο 18χρονος μακελάρης σε μια 15χρονη από τη Γερμανία, που είχε γνωρίσει μέσω Facebook, μισή ώρα πριν προκαλέσει το μακελειό στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας.

Στο τελευταίο μήνυμα, που έστειλε 15 λεπτά πριν, ο Σαλβαδόρ Ράμος έγραψε πως στόχος του ήταν να επιτεθεί σε δημοτικό σχολείο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για τους λόγους που τον οδήγησαν να σκοτώσει 19 μαθητές και δύο δασκάλες τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ράμος σκότωσε όλα τα θύματά του στην ίδια τάξη.

Συγκλονίζουν οι γονείς των παιδιών
Το δράμα των οικογενειών τους είναι ανείπωτο.

Ο νοσηλευτής και πατέρας της 9χρονης μαθήτριας Έιμερι Τζο έμαθε η κόρη του σκοτώθηκε την ώρα που βοηθούσε μια συμμαθήτριά της που τα ρούχα της ήταν γεμάτα αίμα.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι αναφορές ότι οι αστυνομικοί άργησαν να εισβάλλουν στο σχολείο παρόλο που περίοικοι που είχαν καταλάβει τι συνέβαινε τους παρότρυναν να επέμβουν.

«Γυναίκες φώναζαν στους αστυνομικούς να μπουν στο σχολείο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας ενώ ένας πατέρας που έχασε την κόρη του λέει ότι ήταν έτοιμος να μπει στο σχολείο καθώς, όπως είπε, «οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε».

Ένταση προκλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, για το μακελειό, όταν ο Δημοκρατικός αντίπαλος του στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου τον κατηγόρησε ότι χαλάρωσε αντί να σκληρύνει τη νομοθεσία για την κατοχή όπλων στην πολιτεία.

ΗΠΑ: Τριάντα επιθέσεις σε δημοτικό σχολείο μέσα στο 2022
Σοκάρει ο κατάλογος των επιθέσεων σε σχολεία στις ΗΠΑ. Τα τελευταία 20 χρόνια πολλά είναι τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, μέσα στο 2022 έχουν πραγματοποιηθεί 30 ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ, ενώ 65 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε αντίστοιχα περιστατικά τα τελευταία 4 χρόνια.

Την ίδια ώρα, 345 είναι οι μαζικές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια, στις οποίες 1.024 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα