Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης αγόρασε μέσα σε 3 μέρες 2 αυτόματα όπλα και 375 σφαίρες

Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης αγόρασε μέσα σε 3 μέρες 2 αυτόματα όπλα και 375 σφαίρες

Έχει παγώσει ο πλανήτης με το μακελειό σε σχολείο στο Τέξας. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι στο Τέξας συγκεκριμένα επιτρέπεται και η οπλοκατοχή και η οπλοφορία με μόνη προϋπόθεση να έχει κλείσει κανείς τα 18 και να έχει τα χρήματα για να αγοράσει τα όπλα, ακόμη κι αν είναι στρατιωτικού τύπου.
Μέχρι πριν από λίγο είχαν αναγνωριστεί 10 από τα 19 παιδιά, με τη μέθοδο DNA, καθώς το σώμα τους έχει διαλυθεί από τις σφαίρες.

Μέσα σε 3 ημέρες από τα 18α γενέθλια του ο δράστης αγόρασε διαδοχικά και νόμιμα, πρώτα το ένα αυτόματο, μετά 375 σφαίρες, κατόπιν το άλλο στρατιωτικό όπλο. Υπολογίζεται ότι κόστισαν όλα μαζί γύρω στις 5 χιλιάδες δολάρια. Τα αγόρασε παρότι ήταν γνωστός στην αστυνομία εξαιτίας των καυγάδων με τη μητέρα του που είναι χρήστης ουσιών, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Δε ζούσε μαζί της αλλά με τη γιαγιά του.

Ο 18χρονος ετοίμαζε μια μεγάλη επίθεση, το εάν ο στόχος ήταν το δημοτικό σχολείο ή κάτι άλλο μένει να διευκρινιστεί, ίσως προκύψουν στοιχεία από την έρευνα στο σπίτι του. Πάντως προκαλεί αίσθηση ότι ξέφυγε από τους σερίφηδες στην πρώτη ανταλλαγή πυρών και έτσι κατάφερε να φτάσει στο σχολείο.

Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να πάει στο Τέξας, όμως αντί να συνετιστούν από την τραγωδία, Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί προκαλούν με μηνύματα στο διαδίκτυο.

«Αν τολμά ας έρθει να πάρει τα όπλα μας αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρός μας, και θα μάθει γιατί υπάρχει η Δεύτερη Τροπολογία», έγραψε ένας από αυτούς και το μήνυμα του διαδόθηκε αστραπιαία στις τάξεις των φανατικών Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα