Ξεκίνησε η συνάντηση του αυστριακού καγκελάριου με τον Πούτιν

Ξεκίνησε η συνάντηση του αυστριακού καγκελάριου με τον Πούτιν

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ έγινε σήμερα ο πρώτος ηγέτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντάται με τον τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς διάφορα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Kronen Zeitung, ανέφεραν ότι η συνάντηση ξεκίνησε.

Χθες η ομοσπονδιακή καγκελαρία στη Βιέννη ανέφερε ότι ο Αυστριακός καγκελάριος "μεταβαίνει εκεί έχοντας ενημερώσει το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι" για να ενθαρρύνει τον διάλογο.

Καθώς η είδηση της επίσκεψης του Νεχάμερ στην Μόσχα - που όπως ανέφερε η Βιέννη έχει στόχο να βοηθήσει τον τερματισμό του πολέμου - βγήκαν στη δημοσιότητα, οι αντιδράσεις κυμάνθηκαν από έκπληξη έως απογοήτευση.

Το κόμμα, έταιρος της κύβερνησης Νεχάμερ στον συνασπισμό, οι Πράσινοι, καταδίκασαν το ταξίδι ως πραξικόπημα δημοσίων σχέσεων για τον Πούτιν, αν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι χαιρετίζει την επίσκεψη Νεχάμερ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα