Λαβρόφ: Η νέα πρόταση συμφωνίας της Ουκρανίας αποκλίνει από τα συμφωνηθέντα

Λαβρόφ: Η νέα πρόταση συμφωνίας της Ουκρανίας αποκλίνει από τα συμφωνηθέντα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Κίεβο παρουσίασε στη Μόσχα ένα σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που περιείχε απαράδεκτα στοιχεία, αλλά η Ρωσία θα συνεχίσει ωστόσο τις συνομιλίες και θα πιέσει για να εξασφαλίσει τις δικές της απαιτήσεις.

Το Κρεμλίνο είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε και κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις εστιάζοντας σε ισχυρισμούς για εγκλήματα πολέμου, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ουκρανία παρουσίασε σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας στη Ρωσία την Τετάρτη, το οποίο όμως ότι παρέκκλινε από τις προτάσεις που είχαν προηγουμένως συμφωνήσει και οι δύο πλευρές.

«Αυτή η αδυναμία να συμφωνήσει για άλλη μια φορά υπογραμμίζει τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου, τη θέση του να αποσύρει και ακόμη και να υπονομεύει τις συνομιλίες απομακρύνοντας τις συμφωνίες που επιτεύχθηκε», επεσήμανε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του Κιέβου ήταν «απαράδεκτες».

 «Παρ’ όλες τις προκλήσεις, η ρωσική αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, πιέζοντας για το δικό μας σχέδιο συμφωνίας που περιγράφει ξεκάθαρα και πλήρως τις αρχικές και βασικές θέσεις και απαιτήσεις μας», είπε.

Από την πλευρά της Ουκρανίας δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο,  το Κίεβο δήλωσε ότι χρειάζονται συνομιλίες, αλλά δεν είναι διατεθειμένο να παραιτηθεί από την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα