Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν πριν το νέο γύρο διαπραγματεύσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν πριν το νέο γύρο διαπραγματεύσεων

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι διαπραγματευτικές διαδικασίες αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και συμφώνησαν ότι η επόμενη συνάντηση των ομάδων διαπραγμάτευσης Ρωσίας και Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στον Ρώσο ομόλογο του την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να συμβάλλει με κάθε τρόπο σε αυτό.

Ο Ερντογάν σημείωσε τη σημασία της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, την εφαρμογή της ειρήνης και τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στην περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωση της η τουρκικής προεδρίας.

Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν ότι ο επόμενος γύρος συνομιλιών της επιτροπής ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα επικοινωνία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε μετά την είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News νωρίτερα, οι διπλωματικές επαφές θα αρχίσουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη (30.03.2022).

Πάντως, τη δεδομένη στιγμή, κερδισμένη είναι ήδη η Τουρκία, που από την πρώτη στιγμή, πρότεινε δια στόματος τόσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, εννοώντας μία συνάντηση των προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα