Ουκρανία: Αύριο στην Τουρκία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία

Ουκρανία: Αύριο στην Τουρκία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία

Νέος γύρος διπλωματικών επαφών ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία από αύριο έως την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το βρετανικό SkyNews, επικαλούμενο δηλώσεις του  Ουκρανού διαπραγματευτή Ντέιβιντ Αραχαμία.

 Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, ως πολύ δύσκολες.

Η Τουρκία είχε ζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να μεταφερθούν στο έδαφός της οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας, Vladimir Medinskiy, είπε σε δήλωση στο Telegram ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και αυτή η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Μαρτίου.

Ένας γύρος κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Τουρκία, στην Αττάλεια, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, χωρίς να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα.

Ιμπραήμ Καλίν: Η Τουρκία προσπαθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω του διαλόγου

  Την ίδια ώρα, η Ρωσία προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, για να δημιουργήσει μια περιοχή ελεγχόμενη από τη Μόσχα, αφού απέτυχε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών. Ο Κίριλο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να ανατακαταλάβουν με ανταρτοπόλεμο τα εδάφη που έχασαν από τη Ρωσία.

Ουκρανία: Διχοτόμηση της Μαριούπολης θέλει ο Πούτιν - Μεγάλες απώλειες για τη Ρωσία

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι επικεντρώνονται στο να περικυκλώσουν τις αυτονομιστικές περιοχές στα ανατολικά της χώρας, ενώ προελαύνουν από το Χάρκοβο στα βόρεια και τη Μαριούπολη στα νότια, στη στιγμή που το πεδίο μάχης σε όλη τη βόρεια Ουκρανία παραμένει στατικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα