Το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου: Η ανατριχιαστική ιστορία της Gypsy Rose

Το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου: Η ανατριχιαστική ιστορία της Gypsy Rose

Όλα ξεκίνησαν το 1991 όταν η Dee Dee πήγε την κόρη της η οποία τότε ήταν μόλις λίγων μηνών στον γιατρό. Όπως ισχυρίστηκε το παιδί υπέφερε από υπνική άπνοια και φοβόταν πολύ για τη ζωή του. Τα συμπτώματα που περιέγραψε ήταν φυσικά ψεύτικα, και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Gypsy στην απόλυτη παράνοια. Ήδη μέχρι την ηλικία των 8 ετών το κορίτσι υπέφερε από λευχαιμία, μυική ατροφία και ένα σωρό άλλες ασθένειες. Μάλιστα ένα αθώο ατύχημα που είχε, χτύπησε λίγο το πόδι της, οδήγησε την Dee Dee να την καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι μιας και ο τραυματισμός της ήταν πολύ πιο σοβαρός από αυτό που έδειχνε.

Επιπλέον, έτρωγε μέσω σωλήνα τροφοδοσίας χωρίς ωστόσο να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιούσε ειδική συσκευή για να τη «βοηθά» στην αναπνοή. Παράλληλα, υπεβλήθη σε αμέτρητες εγχειρίσεις, ενώ όταν τα δόντια της σάπισαν – εξαιτίας της δυνατής φαρμακευτικής αγωγής – η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

Ακόμα και όταν οι εξετάσεις της κοπέλας έβγαιναν καλές, η Dee Dee ζητούσε γωμάτευση και από άλλους γιατρούς, μέχρι να βρει κάποιον ο οποίος θα πίστευε τα ψέματά της. Παρά τα βάσανά της, ήταν μία άκρως γοητευτική και πρόσχαρη παρουσία, ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές της, οι οποίοι την λάτρευαν και τη θαύμαζαν για το θάρρος και την αυταπάρνηση με την οποία φρόντιζε το άρρωστο παιδί της. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν ο περίγυρος άρχιζε να έχει υποψίες, η Dee Dee και η άρρωστη κόρη της, μετακόμιζαν.

Όταν η Gypsy ήταν 14 ετών, ένας από τους νευρολόγους που την κούραραν, 

Διαβάστε όλη την ιστορία στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα