Ουκρανία: Εγκλωβισμένοι στην παγωμένη κόλαση της Μαριούπολης 100 χιλιάδες άνθρωποι

Ουκρανία: Εγκλωβισμένοι στην παγωμένη κόλαση της Μαριούπολης 100 χιλιάδες άνθρωποι

Η μια μετά την άλλη οι μεγάλες πόλεις βομβαρδίζονται σφοδρά από τους Ρώσους ενώ το 90% της Μαριούπολης έχει ισοπεδωθεί. Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει μάχες σώμα με σώμα σε χωριό έξω από το Κίεβο.
Σε μία παγωμένη κόλαση ζουν εδώ και 10 ημέρες περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι στη Μαριούπολη.

Οι ζωντανοί – νεκροί της πολιορκημένης πόλης ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

«Η πόλη μας καταστρέφεται κάθε μέρα και περισσότερο. Το 90 % των υποδομών μας έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί. Οι πόλεις βομβαρδίζονται ανελέητα. Οι Ρώσοι μας ρίχνουν 50 με 100 βόμβες την ημέρα», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να αντιστέκονται σε πόλεις και χωριά γεγονός που αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Το BBC παρακολουθεί την αντίσταση των απλών κατοίκων στο χωριό Βοζνεσένσκ κοντά στο Μικολάιφ.

Κάμερες ασφαλείας δείχνουν τα ρωσικά τανκ να μπαίνουν στο χωριό. Θέλουν να καταλάβουν τη γέφυρα ώστε να σχηματίσουν έναν δρόμο που θα ενώνεται με τον νότο. Οι κάτοικοι από νωρίς ετοιμάζουν οδοφράγματα. Ο Αλεξάντερ που έχει το μπακάλικο του χωριού έπιασε το όπλο για να υπερασπιστεί τη γειτονιά του.

Αυτή η γιαγιά λέει ότι οι Ρώσοι έκρυψαν με το ζόρι δύο Ουκρανούς στρατιώτες αιχμαλώτους στο σπίτι της.

Δείχνει το ματωμένο μαξιλάρι. Νόμιζε ότι θα τους σκοτώσουν.

«Ξαφνικά έφυγαν τη νύχτα βιαστικά .Άφησαν τα πάντα πίσω τους .Πήραν μαζί τους τους νεκρούς και τους τραυματίες τους», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί κατέλαβαν εκ νέου το Μακαρίβ, μία πόλη κοντά στο Κίεβο. Το CNN δείχνει τους Ουκρανούς να ξαναπαίρνουν πίσω τη σημαία τους. Το Μακαρίφ εξακολουθεί όμως να είναι μία πόλη φάντασμα γεμάτη συντρίμμια και χαλάσματα.

Αν όμως οι Ουκρανοί καταφέρουν και αντισταθούν τότε θα εμποδίσουν τους Ρώσους από το να περικυκλώσουν την πόλη. Η απόδοση της αντίστασης των Ουκρανών επιβεβαιώνεται και από το Πεντάγωνο.

«Οι Ουκρανοί μπαίνουν περισσότερο στη μάχη της αντίστασης. Αντιστέκονται πιο έξυπνα και πιο δημιουργικά ειδικά στις κομβικές πόλεις που θεωρούν ότι πρέπει να αντισταθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Η ζωή συνεχίζεται δύσκολα στα καταφύγια το Κιέβου. Τα παιδιά προσπαθούν να ξεχαστούν κάνοντας τσουλήθρα στις σκάλες.

Η Ρωσία βλέποντας την Ουκρανία να αντιστέκεται είναι γεγονός ότι έχει καταφύγει σε έναν πόλεμο φθοράς. Η Δύση φοβάται ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να κλιμακωθεί ακόμη και σε πυρηνικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα