Ασφυκτική πίεση δέχεται η Οδησσός - Πολιορκείται από ξηρά, θάλασσα και αέρα

Ασφυκτική  πίεση δέχεται η Οδησσός - Πολιορκείται από ξηρά, θάλασσα και αέρα

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται η Οδησσός από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς η πόλη πολιορκείται από ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Την ώρα που οι κάτοικοι στην Οδησσό εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους στρατιώτες και η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο οχηρό, ο ρωσικός στρατός χτυπάει από αέρος και θαλάσσης.

Οι παραλίες έχουν ναρκοθετηθεί, ενώ αρκετά ναυτικά μίλια μακριά ήδη διακρίνεται το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας. Συνολικά 14 ρωσικά πλοία και ένα αποβατικό 120 μέτρων βρίσκονται στα ανοικτά του λιμανιού της πόλης έτοιμα να επιτεθούν.

Ο ρωσικός κλοιός σφίγγει. Το τελευταίο οχηρό πριν την Οδησσό, το Μικολάιβ δέχεται συνεχώς ανελέητες επιθέσεις. Σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πόλη δύο οικισμοί βομβαρδίζονται χωρίς έλεος. Περίπου 90 οβίδες πέφτουν μέσα σε λίγη ώρα.

Επιθέσεις δέχεται ολόκληρη η περιοχή γύρω από την Οδησσό, από το Ιζμαίλ μέχρι το Μικολάιβ. Η Ουκρανική πόλη βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας υπό το φόβο μιας ρωσικής απόβασης. Οι σειρήνες ηχούν συνεχώς.

Η πόλη οχυρώνεται
Ολόκληρη η πόλη έχει μετατραπεί σε οχυρό περιμένοντας το τελικό χτύπημα.

Οι κάτοικοι τρέχουν στα καταφύγια όταν οι σειρήνες ηχούν. Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες όπως ο Παντελής Μπούμπουρας. «Την κατάληξη δεν την ξέρουμε» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αν μπούνε όμως μέσα σε θα βγουν ζωντανοί».

Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας καθημερινά δεκάδες πιστοί προσεύχονται. Ο πατέρας ανδρέας προσπαθεί να τους δώσει δύναμη.

Εκατοντάδες πολίτες εγκατέλειψαν την πόλη. Όσοι έμειναν πίσω είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους για να μη πέσει το στολίδι της Ουκρανία στα χέρια των Ρώσων.

Μega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα