Έλληνας πρόξενος για Μαριούπολη: Χτυπήθηκε πολύς άμαχος πληθυσμός - Δεν έμεινε τίποτα

Έλληνας πρόξενος για Μαριούπολη: Χτυπήθηκε πολύς άμαχος πληθυσμός - Δεν έμεινε τίποτα

Χτυπήθηκε πολύς άμαχος πληθυσμός και δομές, και όταν λέω χτυπήθηκε, εννοώ δεν έμεινε τίποτα.  Δεν βλέπω τον λόγο να επιστρέψει κάποιος σε αυτήν την πόλη....

Είναι μια τραγωδία. Από τις πρώτες 3 με 4 μέρες της πολιορκίας χάθηκαν όλες οι υποδομές. Ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε τηλεπικοινωνίες και φυσικά δεν υπήρχε ανεφοδιασμός, καύσιμα, τρόφιμα....

Ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο, μίλησε για τις δραματικές στιγμές που έζησε στην πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Έζησα την πόλη ζωντανή, με τα μαγαζιά της, τους ανθρώπους της, τώρα αφήνω μια πόλη κατεστραμμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.
«Κάθε μέρα ήταν και χειρότερη. Το να ακούς τις μάχες απο μακριά, λες εντάξει είναι μακριά. Κάθε μέρα που πλησίαζε γινόταν όλο πιο κοντά αυτός ο ήχος. Η πόλη καταλάβαμε ότι ήταν αποκλεισμένη», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, στη συνέντευξή του στον Κώστα Ονισένκο.

Όπως τόνισε «χτυπήθηκε πολύς άμαχος πληθυσμός και δομές, και όταν λέω χτυπήθηκε, εννοώ δεν έμεινε τίποτα».  «Δεν βλέπω τον λόγο να επιστρέψει κάποιος σε αυτήν την πόλη», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ανδρουλάκης.

 Συνεχίζοντας ανέφερε, «Είναι μια τραγωδία. Από τις πρώτες 3 με 4 μέρες της πολιορκίας χάθηκαν όλες οι υποδομές. Ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε τηλεπικοινωνίες και φυσικά δεν υπήρχε ανεφοδιασμός, καύσιμα, τρόφιμα»

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη τόνισε για την κατάσταση στην Ουκρανία ότι «γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης».

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο δημοσίευσε στο Facebook τη συνέντευξή του με τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη σημειώνοντας τα εξής: «Μίλησα χθες το βράδυ με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος στη μαρτυρική πόλη για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Ο διπλωμάτης μου περιέγραψε εν συντομία αυτά που έζησε στη μαρτυρική πόλη ενώ μου απάντησε σε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για το τάγμα Αζόφ, για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει στο ελληνικά μίντια. Καθυστέρησα να δημοσιεύσω τη συνέντευξη για λόγους ασφαλείας, μέχρι ο κ. Ανδρουλάκης να απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη. Αυτή τη στιγμή ο θαρραλέος διπλωμάτης είναι ασφαλής και κατευθύνεται προς τα σύνορα της Ε.Ε. Νωρίτερα το μεσημέρι, το κονβόι με το οποίο κατευθυνόταν είχε δεχθεί επίθεση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα