O Eρντογάν πρότεινε στον Πούτιν συνάντηση με Ζελένσκι στην Τουρκία

O Eρντογάν πρότεινε στον Πούτιν συνάντηση με Ζελένσκι στην Τουρκία

Σύμφωνα με ενημέρωση από την τουρκική προεδρία, μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία , ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη λύση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πούτιν, ο Ερντογάν είπε ότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου στην Τουρκία.

Τέλος, επέστησε την προσοχή στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Δυτικοί αξιωματούχοι: Πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ Κιέβου - Μόσχας στις συνομιλίες

FT: Ο Πούτιν κερδίζει χρόνο με τις διαπραγματεύσεις για να ενισχύσει τον στρατό του

Κουλέμπα: Ουκρανία και Τουρκία πραγματοποιούν εργασίες για συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε μάλιστα ότι η Ουκρανία και η Τουρκία θα εστιάσουν σε εργασίες για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες η Ουκρανία επιθυμεί εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο οποαισδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας που θα μπορούσε να συνάψει με τη Μόσχα. 

Ουκρανία: Ανασύρθηκαν 130 ζωντανοί άνθρωποι από το θέατρο της Μαριούπολης

Τσαβούσογλου: Ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από επισκέψεις του στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

 Επιπλέον, όπως αναφέρει το Reuters, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν συνάντηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα