Ο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 Mαρτίου και στη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ

Ο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 Mαρτίου και στη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει κατά πάσα πιθανότητα στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Πηγές είπαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

ΝΑΤΟ: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής συγκάλεσε ο Στόλτενμπεργκ για τις 24 Μαρτίου

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της συμμαχίας στις 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

"Συγκάλεσα μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Μαρτίου στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ", έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. "Θα ασχοληθούμε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και με την ισχυρή υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι μαζί", αναφέρει. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα