Κρεμλίνο: Τη Δευτέρα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

Κρεμλίνο: Τη Δευτέρα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti «οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΟΠεσκόφ προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρέστοβιτς είπε ότι οι δύο πλευρές πραγματοποιούν συνομιλίες σήμερα Κυριακή, εστιάζοντας κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στη Μαριούπολη.

Στο μεταξύ,  Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν σήμερα τις πιο αισιόδοξες έως σήμερα εκτιμήσεις τους σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εντός των ημερών.


Παράλληλα, η Ουκρανία διαμηνύει πως είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί, όχι όμως να παραδοθεί ή να αποδεχθεί οποιοδήποτε τελεσίγραφο.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία διεξήγαγαν ενεργά συνομιλίες σήμερα, με την κατάσταση γύρω από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης να ανησυχεί ιδιαίτερα τις ουκρανικές αρχές.

«Οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται αυτή τη στιγμή» δήλωσε σε συνέντευξη στην εθνική τηλεόραση.

Ο Αρεστόβιτς δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει αρκετά στρατεύματα στη Μαριούπολη για να αποτρέψει την κατάληψή της περικυκλώνοντας τις ρωσικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα