Μπάιντεν: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Θα πληγεί η πολεμική μηχανή του Πούτιν

Μπάιντεν: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και  φυσικό αέριο - Θα πληγεί  η πολεμική μηχανή του Πούτιν

Οι ανακοινώσεις Μπάιντεν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και  φυσικό αέριο  και άνθρακα από τη Ρωσία, ως αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε και επίσημα την απαγόρευση κάθε εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.

Ουσιαστική κίνηση που θα πλήξει την ρωσική οικονομία όπως και την πολεμική μηχανή του Πούτιν.

“Σήμερα, ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν την κύρια αρτηρία της ρωσικής οικονομίας”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμά του.

“Απαγορεύουμε όλες τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται πλέον αποδεκτό στα λιμάνια των ΗΠΑ και ο αμερικανικός λαός θα καταφέρει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν

Είμαστε ενωμένοι, δεν χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν

Το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει επιπτώσεις και για εμάς

Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία

Στο διάγγελμά του, ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφαση σε στενή συνεννόηση με τους συμμάχους τους, αλλά κατανοεί ότι ορισμένοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους δεν θα μπορέσουν να κάνουν την ίδια κίνηση, λόγω της εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία στη Ρωσία και έχουν «ακρωτηριάσει» την ικανότητα της χώρας να κάνει επιχειρήσεις και έχει βλάψει την οικονομία της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα