Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες πολέμου ηχούν στο Κίεβο – Σε απόσταση αναπνοής ο ρωσικός στρατός

Η πολιορκία του Κιέβου είναι πλέον ασφυκτική. Οι Ρώσοι έχουν προωθηθεί και βρίσκονται μόλις 6 χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Βομβαρδισμοί σημειώνονται έξω από το Κίεβο, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά και να μπουν μέσα στην πρωτεύουσα, όμως οι γέφυρες είναι κομμένες και προσπαθούν να περάσουν με τα πόδια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, οι σειρήνες του πολέμου ηχούν στο Κίεβο, καθώς ξεκίνησνα οι βομβαρδισμοί στην ευρύτερη περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η πόλη Ιρπίν, η οποία απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το Κίεβο, έχει περάσει πλέον στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες από το πρωί βομβάρδισαν την περιοχή και εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να εκκενώσουν την πόλη.

Σε ετοιμότητα είναι οι Ουκρανοί για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί στο Κίεβο, οχυρώνοντας την πρωτεύουσα με οδοφράγματα και γραμμές άμυνας, ώστε να μην περάσει κανένας στο κέντρο του Κιέβου. Επιπλέον, έχουν νακροθετηθεί δάση, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ρωσικές δυνάμεις για να εισέλθουν στον Κίεβο.

Στην πόλη Μακαρίβ έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι μετά από βομβαρδισμό σε εργοστάσιο παρασκευής ψωμιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα