Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Πούτιν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Πούτιν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφθηκε τη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα, είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τη Ρωσία, μετά την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Ισραήλ μπορεί να είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και να καταδίκασε τον πόλεμο, παρόλα αυτά είπε ότι θα διατηρήσει την επικοινωνία του με τη Μόσχα, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης. 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, παραβίασε τον κανόνα του Σαββάτου και ταξίδεψε αεροπορικώς επειδή κάτι τέτοιο επιτρέπεται εάν ο στόχος είναι να διαφυλαχθεί η ανθρώπινη ζωή.

Έτσι, ο Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας και μεταξύ άλλων, φέρεται να συζήτησαν για τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Μόσχα στη Συρία, όπου ο ισραηλινός στρατός πλήττει συχνά στόχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επαφές με τη Μόσχα ενδέχεται να βοηθήσουν να αποτραπεί μια κατά λάθος ανταλλαγή πυρών μεταξύ ρωσικών και ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή αυτήν.

Σημειώνεται, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, όπου θα μιλήσουν για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα