Ουκρανία: Τα εμπόδια που συνάντησε ο Πούτιν και οι επόμενες πόλεις – στόχοι

Ουκρανία: Τα εμπόδια που συνάντησε ο Πούτιν και οι επόμενες πόλεις – στόχοι

Άλλο ένα λάθος που έκανε ο Πούτιν ήταν οι βεβιασμένες επιχειρήσεις όλες μαζί ταυτόχρονα: και αμφίβιες, και αεροκίνητες, και μηχανοκίνητες. Για να τις συντονίσεις όλες αυτές είναι πολύ δύσκολο. Αποφάσισε, λοιπόν, μαζική επίθεση σε όλα τα μέτωπα με όλα τα όπλα, ακόμα και να βομβαρδίσει και κτίρια μέσα στις πόλεις προκειμένου να πετύχει τους στόχους του

Για όγδοη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε στο MEGA και εξήγησε ποια ήταν τα εμπόδια που συνάντησε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία στον αρχικό επιχειρησιακό σχεδιασμό έκανε λάθη. Το κυριότερο λάθος, κατά την εκτίμησή μου, είναι ότι υποτίμησε την Ουκρανία, υποτίμησε την αντίσταση», είπε ο κ. Ιατρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία πίστευε ότι εάν επιχειρήσει χτυπήματα σε συγκεκριμένους στόχους, θα καμφθεί η αντίσταση και θα παραδοθούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί αντιστάθηκαν σθεναρά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επιχείρηση που σχεδίαζε η Μόσχα.

«Ο χρόνος, όσο καθυστερεί, λειτουργεί σε βάρος του εισβολέα. Έχει κόστος οικονομικό και κόστος στο πολιτικό του κεφάλαιο, γιατί θα αρχίσουν οι αντιδράσεις και οι εσωτερικές πιέσεις στη Ρωσία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αρκεί μόνο η ανάλυση του εχθρού, αλλά θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του δύο παράγοντες: τον καιρό και το έδαφος.

«Ο καιρός ευνοούσε, το έδαφος όμως δεν το έλαβε υπόψη ο Πούτιν. Δεν μπορείς να καταλάβεις μία αχανή έκταση. Αυτή τη στιγμή κατέλαβε μεγάλες πόλεις, τις περικύκλωσε μάλλον, γιατί θέλει να τις «πνίξει», να τις αποκόψει από τον εφοδιασμό. Θα κόψει το ρεύμα, το νερό, θα αναγκάσει τους κατοίκους να φύγουν. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα πολεμοφόδια των ουκρανικών δυνάμεων και θα παραδοθούν αναγκαστικά. Αυτός είναι ο στόχος του, όμως αυτό θα πάρει χρόνο», είπε στο MEGA.

Η Ρωσία απέκλεισε την Ουκρανία από την Αζοφική θάλασσα, με τον επόμενο στόχο να είναι να φτάσει μέχρι την Οδησσό και την Υπερδνειστερία, όπου υπάρχουν ρωσόφωνοι πληθυσμοί. Επιπλέον, απέκλεισε και το Κίεβο, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί κάθε εφοδιαστική αλυσίδα για τους Ουκρανούς.

«Το ερώτημα είναι εάν ο Πούτιν θα σταματήσει εκεί, στον αποκλεισμό του Κιέβου ή θα προχωρήσει και στο Λβιβ, που είναι κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Εάν προσπαθήσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία θα έχουμε πάνω από 6 εκατ. πρόσφυγες», κατέληξε ο κ. Ιατρίδης, προσθέτοντας πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποτίμησε την ενότητα της Δύσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα