Ουκρανία: Στη Χερσώνα ο ρωσικός στρατός, βομβαρδισμοί σε Κίεβο και Χάρκοβο

Ουκρανία: Στη Χερσώνα ο ρωσικός στρατός, βομβαρδισμοί σε Κίεβο και Χάρκοβο

Συνεχίζεται η προέλαση του ρωσικού στρατού προς το Κίεβο, με δορυφορικές εικόνες να αποκαλύπτουν μία τεράστια οχηματομπομπή μήκους σχεδόν 65 χιλιομέτρων. Οι επιθέσεις εντείνονται σε Χάρκοβο και Κίεβο, παρά τις κυρώσεις και τις προειδοποιήσεις για ανθρωπιστική κρίση, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν και στην Χερσώνα, νότια της Ουκρανίας, όπου φερεται να έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Στο Χάρκοβο, πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους στη Λευκορωσία, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε την κεντρική πλατεία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε νέα αεροπορική επιδρομή με 8 νεκρούς και έξι τραυματίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Την ίδια ώρα προς το Κίεβο κινείται ο ρωσικός στρατός και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις σειρήνες να ηχούν ακατάπαυστα, ενώ βομβάρδισαν τον πύργο των τηλεπικοινωνιών και της τηλεόρασης. Πέντε νεκροί από την επίθεση, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Νωρίτερα, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει στο κέντρο πληροφοριών πολέμου και ψυχολογικών επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατά τεχνολογικών εγκαταστάσεων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) στο Κίεβο με «όπλα υψηλής ακρίβειας». Ζήτησε από τους κατοίκους που ζουν κοντά να εκκενώσουν.

 
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σχεδόν 700.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα