Δεύτερη πιο σκληρή φάση φάσης της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. Βομβαρδισμοί στα αστικά κέντρα

Δεύτερη πιο σκληρή φάση φάσης της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. Βομβαρδισμοί στα αστικά κέντρα

Στο δεύτερο, ακόμα πιο άγριο, στάδιο μπήκε από το πρωί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία… με πυραυλικά χτυπήματα και βομβαρδισμούς μέσα σε αστικά κέντρα.
Από τα προάστια του Κιέβου μέχρι το Χάρκοβο, προπύργιο της αντίστασης στην ανατολική Ουκρανία… και στα νότια από την περικυκλωμένη Χερσώνα μέχρι την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Μια τεράστια ρωσική φάλαγγα, με τανκς, πυροβόλα και φορτηγά που ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα, ετοιμάζεται να χτυπήσει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας: Η Μόσχα σε έναν ανελέητο πόλεμο νεύρων προειδοποίησε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εάν βρίσκονται κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τα χτυπήματα όπως απειλεί η Ρωσία θα είναι με όπλα ακριβείας σε συγκεκριμένους στόχους.

Στο Χάρκοβο πάντως δεν υπήρξε προειδοποίηση για την πυραυλική επίθεση το πρωί στην έδρα της περιφέρειας, και τόπο συγκέντρωσης της πολιτοφυλακής.

Μέσα από τα χαλάσματα ανασύρθηκαν δέκα νεκροί, προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των εκατοντάδων θυμάτων της ρωσικής εισβολής.

Το διαδίκτυο κατακλύζεται από βίντεο με επιθέσεις εναντίον ελικοπτέρων, εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Στο Τσερνικόφ ο δήμαρχος και επικεφαλής της πολιτικής άμυνας επικήρυξε τους Ρώσους. «Για κάθε αιχμάλωτο ή νεκρό ρωσοφασίστα κατακτητή 300 δολάρια το κεφάλι» ανέφερε.

Σε πόλεις και χωριά που έχουν ήδη καταληφθεί, κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους, σταματούν τις ρωσικές φάλαγγες, αποδοκιμάζουν τους στρατιώτες.

Μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας γυρίζει την πλάτη στη Ρωσία. Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, οι περισσότεροι διπλωμάτες αποχωρούν επιδεικτικά όταν εμφανίζεται στην οθόνη ο Ρωσος υπουργός Εξωτερικών.

Μπροστά σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα ο Σεργκέι Λαβρόφ αξιώνει να φύγουν από την Ευρώπη τα πυρηνικά των Αμερικανών. «Είναι καιρός τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και οι υποδομές στην Ευρώπη που συνδέονται με αυτά να καταστραφούν ολοκληρωτικά» τόνισε.

Στον αντίποδα της περιφρόνησης προς τη Ρωσία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιφύλαξε υποδοχή ήρωα στον Ουκρανό πρόεδρο, που μίλησε από το καταφύγιο του, ενώ ο μεταφραστής απέδιδε τα λόγια του με λυγμούς.

«Σήμερα το πρωί δυο πύραυλοι Κρουζ χτύπησαν την Πλατεία της Ελευθερίας. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν μεμιάς. Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας. Πολεμάμε για τη γη και την ελευθερία μας» τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα