Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Χάρκοβο - Πάνω από 136 άμαχοι νεκροί λέει ο ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Χάρκοβο - Πάνω από 136 άμαχοι νεκροί λέει ο ΟΗΕ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πως οι νεκροί από τον ανελέητο βομβαρδισμό του Χαρκόβου είναι τουλάχιστον 10.

 Τα ερείπια καθαρίζονται και θα υπάρξουν και άλλα θύματα και τραυματίες, ανέφερε ο δήλωσε ο Αντόν Χεραστσένκο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αναφερόμενος στο Χάρκοβο, μέρος του οποίου ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς.

Για εγκλήματα πολέμου και κρατική τρομοκρατία της Ρωσίας κάνει λόγο η Ουκρανία, αναφέροντας πως βομβαρδίζονται αδιάκριτα πόλεις δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές σε βασικές υποδομές.

«Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στο Χάρκοβο» συνιστά κρατική τρομοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

 “Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας”, δηλώνει σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιγράφει το Κίεβο και το Χάρκοβο ως τους κύριους στόχους της Ρωσίας.

Είναι “έγκλημα πολέμου”, υπογράμμισε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Χαρκόβου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πάνω από 136 άμαχοι νεκροί λέει ο ΟΗΕ - Ανάμεσά τους 13 παιδιά

Τουλάχιστον 136 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή του στην Ουκρανία, εδώ και έξι μέρες οπότε και ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, “ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος”, σημείωσε η Λιζ Θρόσελ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για το πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι 253 από τoυς τραυματίες μεταξύ αμάχων καταγράφηκαν στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) των Ηνωμένων Εθνών ενισχύει τις δραστηριότητες στην Ουκρανία ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει έως και 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του WFP Τόμσον Φίρι, προσθέτοντας: “Τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται”.

Γιγαντιαία ρωσική οχηματοπομπή στο δρόμο για το Κίεβο
Παράλληλα ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κινούνται προς την πρωτεύουσα.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με την τεράστια φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων, μήκους περίπου 60 χλμ., η οποία συγκεντρώνεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Σε ασφυκτικό κλοιό
Εκτός από το Χάρκοβο και το Κίεβο, Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται και στη Χερσώνα, στον νότο.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα στη Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν εφιαλτικές πυραυλικές επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων άμαχων.

Σε ασφυκτικό κλοιό και η Μαριούπολη όπου γίνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Ρωσία: Προειδοποίηση για τις χώρες που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία
Η αργή πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων έχει προκαλέσει την οργή του Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει να αναγάγει σε προσωπικό ζήτημα την απομάκρυνση του Βολόντιμιρ Ζελένσκι και την αντικατάστασή του με κυβέρνηση – μαριονέτα και προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τις χώρες της Δύσης που στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον 70 Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί όταν το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε βάση στην πόλη Οχτίρκα.

Παράλληλα ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας στις πόλεις Βασίλκιβ και Μπρόβαρι.

ΗΠΑ: Έπεται δεύτερο κύμα ρωσικών στρατευμάτων
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν τους Κοινοβουλευτικούς των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια απόρρητων ενημερώσεων χθες, Δευτέρα, ότι έπεται δεύτερο κύμα ρωσικών στρατευμάτων σε μεγάλους αριθμούς, που πιθανότατα θα εδραιώσει τις θέσεις της χώρας εντός της Ουκρανίας και θα μπορέσει να ξεπεράσει την ουκρανική αντίσταση.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η Ρωσία είναι πιθανό να πολιορκήσει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και προέβλεψαν τραγικές σκηνές αστικού πολέμου.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα