Άδειασε η αίθουσα στον ΟΗΕ όταν μιλούσε ο Λαβρόφ - Μποϊκοτάζ διπλωματών

Άδειασε η αίθουσα στον ΟΗΕ όταν μιλούσε ο Λαβρόφ - Μποϊκοτάζ διπλωματών

Μέσω τηλεόρασης μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών τη Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς όπως μεταδίδει η ρωσική πλευρά, δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη Γενεύη εξαιτίας του μπαν που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία δεν μπορούν πλέον να πετάξουν πάνω από το έδαφός της. Είναι μία από τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, πολλοί διπλωμάτες του ΟΗΕ αποφάσισαν να τον μποϊκοτάρουν και αποχώρησαν από την αίθουσα σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή.

«Πολλοί διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μιλούσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μετά από παρόμοιο μποϊκοτάζ της ομιλίας του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό», σημειώνει το AFP.

Τι δήλωσε ο Λαβρόφ στον ΟΗΕ
 α θεωρεί απαράδεκτο να βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στον ΟΗΕ την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Υπάρχει αδυναμία συνεργασίας με τη Δύση στα θέματα ασφαλείας. Πρέπει να υποστηριχθούν οι πρωτοβουλίες αποπυρηνικοποιημένων ζωνών», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβροφ.

Ο κ. Λαβρόφ κάλεσε τη Δύση να διακόψει τα σχέδιά της για κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, ενώ σε ένα εμφανές άνοιγμα προς την Κίνα, ανέφερε πως πρωτοβουλία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστρίας (AUKUS), πυροδοτεί νέα κούρσα εξοπλισμών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα