Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάλεσμα Ζελένσκι να συνεχιστεί η αντίσταση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάλεσμα Ζελένσκι να συνεχιστεί η αντίσταση

Έκτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Την ώρα που το παράθυρο της διπλωματίας που άνοιξε χθες, δεν έχει κλείσει τελείως με τις δύο πλευρές να δηλώνουν ότι θα ξανασυναντηθούν τις επόμενες ημέρες, οι ρωσικές επιχειρήσεις στο πεδίο της μάχης συνεχίζονται χωρίς διακοπή, με τα ρωσικά στρατεύματα μάλιστα να ενισχύονται και να βάζουν στο στόχαστρο το Κίεβο.
Πριν από λίγο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμά του παροτρύνει τον κόσμο να συνεχίσει την αντίσταση, καθώς εχτές ήταν ίσως η χειρότερη ημέρα των επιδρομών από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και από το πρωί σήμερα, στο Χάρκοβο αλλά και σε άλλες πόλεις σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί.

Στη Μαριούπολη σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ κυβερνητικό κτίριο διαλύθηκε ολοσχερώς στο Χάρκοβο μετά από οβίδα που προκάλεσε τεράστια έκρηξη.

Πλέον έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής και η ανθρωπιστική κρίση, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν τρόφιμα σε ανθρώπους που είναι σε καταφύγια, ή εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το νερό σε διάφορες περιοχές.

Πλέον γίνονται εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ώστε να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι για γενίκευση του πολέμου, με τους πολίτες να περνούν ώρες τρόμου και αγωνίας.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα