Βρέθηκε νεκρή γνωστή δημοσιογράφος, τυλιγμένη σε σεντόνι

Βρέθηκε νεκρή γνωστή δημοσιογράφος, τυλιγμένη σε σεντόνι

Νεκρή, τυλιγμένη μέσα σε σεντόνι, βρέθηκε δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Η 29χρονη Μισέλ Πέρες Ταδέο, γνωστή και ως Μισέλ Σιμόν, εντοπίστηκε από πυροσβέστες που είχαν σπεύσει για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στον αυτοκινητόδρομο Πικάτσο-Αχούσκο.

Οι διωκτικές Αρχές, που δεν έχουν ανακοινώσει την αιτία θανάτου της παρουσιάστριας, σημείωσαν πως εξετάζουν διάφορα σενάρια στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν. Συγγενείς και φίλοι της δημοσιογράφου, η οποία καταγόταν από την πολιτεία Βερακρούς, ανέφεραν ότι είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή.

Η δολοφονία της, εάν επιβεβαιωθεί, θα αυξήσει στους έξι τον αριθμό των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό το 2022.

Οργανώσεις υπεράσπισης των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι συμμορίες κακοποιών, που επιδίδονται ιδίως στη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, εξοργισμένοι από τη δουλειά των ρεπόρτερ, φέρεται ότι διατάσσουν την εξόντωσή τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επισήμανε ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό ήδη φέτος είναι πολύ ανησυχητικός. «Ενώνω τη φωνή μου με όσους καλούν να υπάρξουν μεγαλύτερη λογοδοσία και μέτρα προστασίας των Μεξικανών δημοσιογράφων. Η καρδιά μου βρίσκεται στους αγαπημένους εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την αλήθεια» σημείωσε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα