Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου: Σκότωσε με αλάτι τον 5χρονο γιο της

Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου: Σκότωσε με αλάτι τον 5χρονο γιο της

Ακόμα και σήμερα μέσα από την φυλακή η Λέισι Σπίαρς αρνείται πως σκότωσε τον 5χρονο γιο της, δηλητηριάζοντας τον με επικίνδυνες δόσεις αλατιού.

Δεν τον έβλαψα, οπότε όποιος με αποκαλέσει ως τον δολοφόνο με το άλατι ή τη μητέρα της χρονιάς ή παιδοκτόνο φυσικά και με πληγώνει, αλλά δεν έβλαψα τον γιο μου, δήλωσε η μητέρα.

Η άρνηση άλλωστε είναι μια συνήθης πρακτική των δραστών με το σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, λένε οι ειδικοί.

«9 εβδομάδων μπήκε στο νοσοκομείο»
Η σύντομη ζωή του Γκάρνετ Σπίαρς ήταν γεμάτη με νοσοκομεία, επεμβάσεις και γιατρούς. Ήταν μόλις 9 εβδομάδων όταν υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση στην κοιλιά.

«Δεν έτρωγε την τροφή από το μπιμπερό και δεν αποκτούσε βάρος. Και κανένας δεν μου εξηγούσε τι του συνέβαινε», είπε η Λέισι Σπίαρς.

Η Λέισι άλλαζε συνεχώς γιατρούς μέχρι να βρει εκείνον που θα βάλει στον 9 μηνών Γκάρνετ σωλήνα τροφοδοσίας. Μια λύση ανάγκης που οι γιατροί της είχαν πει εξαρχής πως πρέπει να αφαιρεθεί σύντομα. Κάτι που η Λέισι δεν δέχτηκε ποτέ.

«Ήταν μια μητέρα που έλεγε ότι το παιδί της δεν τρώει αλλά εμείς είχαμε αποδείξεις ότι το παιδί τρώει», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος Μέρι Σάντερς.

Από την πιο απλή ωτίτιδα μέχρι την πιο σοβαρή λοίμωξη, η Λέισι Σπίαρς πόσταρε κάθετι που αφορούσε τον μικρό Γκάρνετ στα σόσιαλ μίντια.

«Το έκανα για να ενημερώσω φίλους και συγγενείς. Δεν το έκανα για συμπόνια. Απλά το έκανα για να μοιραστώ τη ζωή μου. Την ζωή του Γκάρνετ».

«Του χορηγούσε αλάτι μέσω σωλήνα τροφοδοσίας»
Τον Ιανουάριο του 2014, ο 5χρονος πλέον Γκάρνετ μπαίνει για πολλοστή φορά στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά με εγκεφαλικές κρίσεις.

Από κάμερες κλειστού κυκλώματος οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία του μικρού αλλά και της μητέρας που είχε κινήσει ήδη τις υποψίες των γιατρών.

Οι κινήσεις της μητέρας μέσα στο δωμάτιο προσεκτικές και μετρημένες. Οι συνολικά 17 φορές όμως που πήγε τον μικρό Γκάρνετ στο χωρίς κάμερες μπάνιο διόγκωσαν κι άλλο τις υποψίες των γιατρών.

«Αυτό που ψάχναμε ήταν αν αυτά που μας έλεγε η μητέρα «κούμπωναν» με εκείνα που εμείς βλέπαμε ιατρικά. Για παράδειγμα, το αυξημένο νάτριο δεν μπορούσε να εξηγηθεί ιατρικά», δήλωσε η ψυχολόγος.

Όταν το επίπεδο νατρίου έφτασε στο απαγορευτικό για ένα παιδί 182, ο 5χρονος Γκάρνετ έχασε σφυγμό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο μικρούλης ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

«Ο γιος μου δεν είναι σήμερα εδώ γιατί κάποιος σε αυτό το νοσοκομείο τα «θαλάσσωσε» και τον παραμέλησε», δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Αποκαλυπτικές ήταν όμως και οι αναζητήσεις της μητέρας στο διαδίκτυο λίγες ώρες πριν τον θάνατο του γιου της. Η Λέισι έψαχνε για τα επίπεδα νατρίου.

Είχε έρθει η ώρα για να κάνουν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί το σπίτι της Λέισι… Και λίγο πιο δίπλα, κρεμασμένη μια σακούλα τροφοδοσίας, που η Σπίαρς είχε ζητήσει από μια γειτόνισσα να την πετάξει.

Η σακούλα τροφοδοσίας, που τελικά παρέδωσε στις αρχές η γειτόνισσα, ήταν γεμάτη με αλάτι που ισοδυναμούσε με 69 πακέτα.

Η Λέισι καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για τη δολοφονία του 5χρονου γιου της με την ίδια μέχρι και σήμερα να δηλώνει αθώα.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα